Recent Posts

maanantai 1. elokuuta 2011

Tunnetko kirjastot?

Näin kesällä on tullut reissattua ympäri maata ja nähtyä jos millaista erilaista paikkaa. Oivalsin ottaa kameran mukaan ja räpsiä reissaillessa kuvia matkan varrelle sattuvista kirjastoista. Näistä tuleekin oiva kesävisa, ja parhaalle tietäjälle(tai lähimmäksi arvaavalle) lähtee kirjayllätys. Nyt siis tunnistamaan kirjastoja ja jättämään omat arviot kommenttilaatikkoon! Vastausaikaa on viikon loppuun saakka!

Kirjastokatselmuksen perusteella Suomen kirjastot ovat hyvin pitkälti monitoimi -kulttuurirakennuksia, joista löytyy monenmoisia kulttuuripalveluja. Monet kirjastot ovat hiukan laitosmaisia, mutta joukkoon mahtuu myös muutama huippukaunis, vanha kirjastotalo. Tässä kuvavalikoimassa edustavat monikäyttöiset kaupunginkirjastot, joita voi olla hiukan vaikea tunnistaa. Siksi mukama myös hiukan vinkkiä kuvan tueksi. 

1. Tämä kirjasto toimii samalla monipuolisena kulttuurirakennuksena. Se ei ole ihan kaupungin keskustassa, mutta se sijaitsee kauniilla paikalla tunnetun vesialueen rannalla. Ja jossain kauempana kuohuu koski...


 2. Tämä tiilinen kirjastotalo on kaupungissa, jonka historiassa kehräämöillä ja kutomoilla on ollut merkittävä osa ja siksi kirjastokin sijaitsee vanhassa teollisuusrakennuksessa. 


3. Kirjasto ja teatteri nököttävät vierekkäin vähän kuin veden päällä ja katselevat torin vilskettä


4. Kirjastotalo näyttää sinisen kaakelipintansa ansiosta enemmän uimahallilta kuin kirjastolta! Se sijaitsee kaupungissa, jossa soi kesäisin musiikki


5. Tämä kirjasto on iloisen värinen vaikka seisookin vilkkaan tien vieressä. Ihan suotta ei kirjaston kotikaupunkia haukuta "Suomen suurimmaksi risteykseksi, jolla on kaupunkioikeudet"

10 kommenttia:

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Ensimmäinen näyttää Tapiolan kulttuurikeskukselta/kirjastolta, mutta mikä koski Tapiolassa on?

Ahmu kirjoitti...

Ei ole koskea Tapiolassa, eikä ole kirjastokaan sieltä ;)

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Toisena on Forssan kirjasto, veikkaan.

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

5. on Raision kirjasto :).

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

4. Porin kaupunginkirjasto?

Laura / Lukuisa kirjoitti...

Suomen kirjastojen tuntemukseni on huono, mutta 3. kuvan kirjaston kyllä tunnistan, sillä se on kotikaupungissani! Juuri tänään siellä vierailin. Eli siis Oulun kaupunginkirjasto. Minusta kirjasto on ulkonäöltään liian möhkäle, mutta onneksi isot ikkunat piristävät sitä. Sisältä se on kyllä miellyttävä: valoisa, avara, laajat aikuisten- ja lastenosastot ja niin edelleen.

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

1. Imatran kulttuurikeskus

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Kun Laura ehti sanoa tuon Oulun kirjaston, niin minun lottorivini on

1. Imatran kirjasto/kulttuurikeskus (sama suunnittelija, arkkitehti Arto Sipinen kuin Tapiolan kulttuurikeskuksella)
2. Forssan kirjasto
4. Porin kaupunginkirjasto
5. Raision kirjasto

Kiitos päivän aivojumpasta, tämä oli hauska!

Kettu kirjoitti...

Näin aiheesta kukkaruukkuun, koin tänään iloisen yllätyksen Kainuun Sanomia lukiessani; siinä oli kohtuupitkä juttu netin kirjablogeista, ja tämä sinunkin blogisi mainittiin. : )

Jori kirjoitti...

Tällaisen visan pitäisi olla juuri minua vaarten, mutta en ilmeisesti ole käynyt kuin ykkösessä ja nelosessa. Kakkonen ja vitonen varmasti jäisivät mieleen niissä vieraillessa.