Recent Posts

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tuija Lehtinen: Franseska

Tuija Lehtinen: Franseska (Otava 2007) 236s.
Minulla on ollut tänä keväänä hieman vaikeuksia löytää itselleni mieluisaa lukemista. Tuija Lehtisen Franseska sattui näppeihin ihan sattumalta ja päätin lukea ohukaisen viihdepokkarin ihan vain "paremman puutteessa". En ole Lehtisen kirjoja aikaisemmin lukenut, joten tämä toimi myös johdatuksena uuden kirjailijan maailmaan. Kirjan lukemisesta on jo jokunen tovi aikaa, mutta en ole saanut aikaiseksi kirjoittaa siitä sanaakaan.

Romaanin päähenkilö Franseska on selvänäkijän kykyjä hallitseva nuori nainen, joka työskentelee perheyrityksessä Tähdet kertovat. Franseskan perhe on varsin epätavallinen, huikentelevainen veli, seksipuhelinlinjaa pyörittävä isoäiti, sekä äiti, joka rakastaa poikaansa enemmän kuin tytärtään ja keskustelee kuolleiden kanssa.  Henkilökaarti on herkullinen, mutta jää minun makuuni turhan pinnalliseksi. Erikoisista henkilöhahmoista olisi voinut lukea enemmänkin, jos tarinassa olisi ollut enemmän sisältöä.

Franseskan mieltä painaa Stefan-veljen  käytös, sekä omituinen Jäämies, jonka Franseska tietää tuntevansa, mutta ei muista mistä. Intohimoinen suhde salaperäiseen mieheen, perheen sisäiset ongelmat ja selvänäkijän työ ovat romaanin keskeisin sisältö, eikä tarinassa oikein päästä pintaa syvemmälle. Kertomus oli kevyt ja nopealukuinen, mutta sen suurempaa sisältöä siinä ei varsinaisesti ollut.

Suosittelen romaania kevyen hömpän ystäville.

2 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Minä en ole osannut siirtyä Lehtisen nuortenkirjoista aikuisten kirjoihin...olin (ja olen yhä!) hänen suuri nuortenkirjaihailijansa, mutta en uskalla edes yrittää löytäväni tietä hänen aikuisille suunnattujen romaaniensa pariin. Etteivät vain käsitykseni muuttuisi :)

Ahmu kirjoitti...

Hitsit! Olen kai minäkin Tuija Lehtisen kirjoja lukenut nuorena! Ihan kokonaan jotenkin olen siirtänyt tajunnastani sen tosiseikan, että hän on kirjoittanut myös nuorille! Pitääpä katsastaa ovatko nuortenkirjat tuttuja!