Recent Posts

maanantai 21. tammikuuta 2013

Ilkka Remes: Musta Kobra

Ilkka Remes: Musta Kobra (WSOY 2004)
Nuorille suunnattu jännäri, joka yhdistelee kirjailijan aikaisemmasta tuotannosta tuttuja henkilöhahmoja, kansainvälisen jännärin ideaa ja lisää joukkoon ripauksen nuorten maailmaa ja elämää.

Aaro Korpi lähtee sukuloimaan Englantiin. Reissuun kuuluu netissä tavatun Gemma-tytön tapaaminen, mutta osoittautuu, että kyse onkin jostain muusta kuin kaverusten kohtaamisesta. Gemman isä tarvitsee hoikkaa ja fiksua teinipoikaa plutoniumkuorman ryöstöä varten, ja Gemma on jutussa mukana pelkkänä välikätenä. Aaro tempautuu mukaan seikkailuun!

Ilkka Remes lainaa nuortenkirjaansa aikuistenjännäreistä tutuksi tulleen Antti Korven pojan Aaron, jolla on taipumusta joutua seikkailuihin ja hankaluuksiin. Halusin lukea Remeksen nuortenkirjan ihan mielenkiinnosta, sillä tahdoin nähdä miten huikeista jännäreistä tunnettu Remes selviytyy nuortenkirjasta.

En pitänyt Mustaa Kobraa kovin suurena lukuelämyksenä. Remes ei mielestäni onnistu vangitsemaan tekstiin sitä samaa jännitystä, joka aikuistenkirjoissa elää kosketeltavana. Tarinan juoni on sekava ja paikoin epäuskottava. Luin kirjan vähän harppoen, koska osa tekstistä oli niin puisevaa, että ihmettelin miten kukaan teini jaksaa sitä lukea. Ehkä kirja toimii paremmin päähenkilön ikäluokkaan kuuluvilla pojilla, joita sellainen maailmanmeno kiinnostaa enemmän. Minulle tässä kirjassa ei ollut oikein mitään, enkä usko että luen muita Remeksen nuortenkirjoja, vaikka olen kirjailijan muusta tuotannosta pitänytkin.

Suosittelen teinipojille, jotka haluavat lukea toimintajännärimaustein varustetun romaanin.

0 kommenttia: