Recent Posts

tiistai 23. joulukuuta 2014

Kirjallisella kävelyllä talvisessa Turussa
Eteläänkin saatiin lunta! Vielä muutama päivä sitten, kun olin käyskentelemässä Turun keskustassa, sitä oli olemassa vain aavistus. Otin kävelylle kameran mukaani ja maailmaa linssin läpi tihrustaessani tajusin, miten kirjallinen kaupunki Turku oikeastaan onkaan.

Kävelyretki kirjallisessa Turussa kannattaa aloittaa Turun vanhalta suurtorilta (josta muuten julistetaan myös joulurauha). Brinkkalan talon sisäpihalla on vapaaehtoisvoimin pyörivä Kirjakahvila, sekä Museokeskuksen ylläpitämä Brinkkalan kirjakauppa. Suurtorin lähellä Aboa Vetus & Ars Nova -museossa taas löytyy näyttely kirjoittamisen ja lukemisen historiasta.

Joen yli vanhasta Turusta uuteen Turkuun voi vaeltaa suurtorilta Tuomiokirkkosiltaa pitkin: silloin näkymä kaupungin hienolle kirjastotalolle on kaikkein parhain. Minusta Turussa on maailman kaunein kirjasto! Jopa uusi moderni puoli istuu kokonaisuuteen jotenkin sulavasti ja vanhemman puolen arvokkuus on onnistuttu säilyttämään. Kirjastoa vastapäätä juuri ja juuri pystyssä tönöttävässä puutalossa on Turun sarjakuvakauppa ja aivan kivenheiton päässä matkalla toria kohti löytyy  turkulaisen kustantamon Sammakon kirjakauppa.

Käyskentelyyn väsyneet voivat poiketa Forumin korttelissa sijaitsevassa sarjakuvakahvilassa, Cosmic Comic Cafessa, jossa on lehtiä, kirjoja ja lautapelejä ajankuluksi. Kahvilasta voikin suunnistaa torin poikki kauppakeskus Hansaan ja kiertää läpi Akateemisen kirjakaupan, Suomalaisen kirjakaupan ja tien toisella puolella olevan Kansallisen kirjakaupan. Kävelykadun toisessa päässä olevaa Pientä kirjapuotiakaan ei kannata missata. Sielläkin voi juoda kahvit, jos Cosmic jäi väliin. Jos kävelyintoa vielä riittää, löytyy jokirannasta Turun Kirjan talo, joka pitää mielenkiintoisia kirjoituskursseja ja arvostelupalvelua kirjoitusta harrastaville.

Talvisen kaupunkikierroksen myötä toivotan kaikille Vinttikamarin lukijoille rauhallista joulua!

3 kommenttia:

Mai Laakso kirjoitti...

Hyvää Joulua!

MarikaOksa kirjoitti...

Kauniita kuvia. :) Oikein hyvää joulunaikaa!

Annami kirjoitti...

Niin tuttuja maisemia. Olen iloinen, että vihdoinkin Turkuunkin tuli kunnollinen lumipeite - juuri sopivasti jouluksi.
Hyvää joulua!