Recent Posts

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kirjailijat rakastavat kissoja

Edith Södergran ja kissa. Kuva täältä. Alkuperäinen
kuva Svenska literatursälskapet i Finland
En tiedä missä tämä sivusto tuli vastaan, mutta sen perusteella kirjailijat pitävät kissoista. Jostain syystä kirjallisuuteen on kautta aikojen yhdistetty myyttisiä eläinhahmoja; pegasoksia, runoratsuja ja miksei myöskin kissoja, jotka lienevät toimineen kirjailijoiden muusina ja häirikköinä (kukapa kissoja tunteva ihminen ei olisi huomannut, miten hanakoita katit ovat häiriköimään silloin, kun olet asettunut sohvalle kirjan tai muistivihkon kanssa).

Keväistä, runollista ja kirjallista viikonloppua Vinttikamarin lukijoille!

4 kommenttia:

Raija / Taikakirjaimet kirjoitti...

Sf/f-kirjailijoista kissaihmisiä tuli näin äkkiselään mieleen George R.R. Martin (tai ainakin hänen vaimonsa Parris), Robin Hobb ja Tad Williams.

Minulle tulee hiihtolomaviikoksi hoitoon kissa, joten sopii teemaan :) Kun tämä Helmi-neiti oli ensimmäisen kerran luonani, luin sohvalla kirjaa ja keskittyneenä heilutin jalkaterää...

Sen jälkeen kun sain velmu-silmäisen kissan kynnet irti jalastani ja sydämenlyöntini tasaantumaan, en ole milloinkaan jättänyt jalkojani vahtimatta Helmin läsnäollessa.

Paula kirjoitti...

Kissat vain ovat niin rakastettavia :-)!!

Mustikkakummun Anna kirjoitti...

Kissat myös tykkäävät tulla nukkumaan kirjan tai lehden päälle. Kun tein väitöskirjaa meidän Maija-kissa makasi kirja- ja paperipinojen päällä. Hänen roolinsa työn valmistumisessa oli kyllä merkittävä... ;-) Kiitinkin kissoja kuten myös koiriamme kirjan esipuheessa. Sitä jotkut vähän ihmettelivät, mut eläinystävät ymmärsivät.

Dee kirjoitti...

Minun kissanpentuni järsi käsikseni kannesta melkein puolet. Sillä tavalla miten koirat mukamas syövät kotiläksyjä. Mikäköhän kattini ongelma oli, en tiedä.

Kissat ovat niin itsenäisiä, että se sopii kirjoittamiseen uppoavalle henkilölle...? En tiedä. Akvaario on silloin parempi vaihtoehto? Ai ei ole yhtä mystinen...