Recent Posts

maanantai 31. lokakuuta 2011

NaNoWriMo 2011, osa 5: Paikoillanne, valmiit, hep!

Näin ensinnä kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet seurata NaNoWriMo -kirjoitteluani. Erityisiä ohjeita ei enää marraskuun puolella ole tiedossa, korkeintaan tuskailua oman marraskuun ja oman kirjoittelun parissa. Voi olla että päivitystahtini on marraskuussa tavallista hitaampi, mutta jännitysmomentin tähän kaikkeen luo se, ettei koskaan voi tietää miten käy. Kuukausi voi mennä sutjakkaasti tai loistavasti tai sitten tarvon jo ensimmäisen viikon jälkeen mahdottomassa suossa. Se jää nähtäväksi. Minä ennakoin jo marraskuun alkua ja vaihdoin blogini bannerin paremmin teemaan sopivaksi.

Muutama muistutus NaNoWriMo:on virallisesti osallistuville:

-Muistakaa päivittää NaNoWriMo:n sivuilta oikea aikavyöhyke ja valitkaa alueeksenne Suomi.
- Päivittäkää päivittäiset sanamäärät sanalaskuriin, joka ilmestyy (toivon mukaan pian) NaNoWriMon sivuille sinne oikeaan yläkulmaan kirjautumislinkin viereen. Syötä vain päivittäin tekstin kokonaismäärä laskuriin.
- Lisää (halutessasi) omille sivuillesi sanalaskuri, niin muut voivat seurata etenemistäsi (tämä auttaa jos sosiaalinen paine motivoi) tai haasta joku sanasotaan kanssasi.

Hienoa kun meitä on niin monta mukana tavoittelemassa 50 000 sanaa! Inspiraatiota, flowta ja NaNoWriMo:n mieletöntä mielettömyyttä odotellessa!

8 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Onnea matkaan! Jännittää jo näin sivusta seuraajanakin, tuo on niin mielenkiintoinen projekti. :)

Susi kirjoitti...

Sinut on haastettu :P Njääh, se nyt ei tainnut olla mikään kovin suuri uutinen, kun sama haaste on ollut voimassa jo kahtena aiempanakin vuonna. Mutta kuitenkin, sota syttyy taas ensi yönä klo 00:00. Ja siitä tulee ankarampi kuin koskaan. Muahahahaa! Tai sitten Sudelle iskee pahin mahdollinen blokki jo ensimmäisenä päivänä ja nolona painelee häntä koipiensä välissä luolaansa eikä uskalla pistää nenäänsä ulos ennen kuin vasta joskus tammikuun puolen välin paikkeilla ;)

Ahmu kirjoitti...

Jenni: kiitos! :)

Susi: sitä saa mitä tilaa ;) Mutta katoskin ettet kaiva esille mitään viime kesänä kirjoitettua 10 000 sanaa!

Ketturuukku kirjoitti...

Aaaapuva, Nanon alkamihetkeen voi laskea jo tunteja, ei viikkoja, eikä edes päiviä! Puoli vuorokautta ja se alkaa!

Aivan ihana tämä sinun Nano-sarjasi! Toivottavasti täydennät tätä vielä esimerkiksi kohdilla, miten selvitä kuun puolessa välissä, kun ympäristön tuki on vaihtunut avoimeksi levottomuudesta mielenterveytesi puolesta, kaapissa on enää säilykekurkkuja, ajatus ei kulje ja silti on pakko kirjoittaa. Ja siitä, onko elämää Nanon jälkeen? :D

Anonyymi kirjoitti...

"mieletöntä mielettömyyttä odotellessa" siinä omat tunnelmani erittäin hyvin kiteytettynä.

Minulla ei ole vielä yhtään ideaa aihepiiristäni. Ajattelin ensikertalaisena antaa sanojen vain virrata. Katsotaan sitten kuun lopussa tuliko fantasiaseikkailu vai erikoinen monologia..heh

Ahmu kirjoitti...

Ketturuukku: Jos olen vielä hengissä kuun puolivälin paikkeilla, voin koittaa täydentää sarjaa vielä lisää ;)

Emilie: Jep, hauskinta kaikessa on se, että jos tosiaan saa joka päivä kirjoitettua, voi kuun lopussa päätyä ihmettelemään mistä kummasta ne kaikki jutut oikein tulivat! Minulla kävi viime marraskuussa niin, kun en suunnitellut nanoani yhtään. Ja hauskaa oli!

Susi kirjoitti...

Älä pelkää, en minä kaiva mitään valmiiksi kirjoitettuja pätkiä. Siinä kyllä olisikin, saisi helposti ensimmäisenä päivänä 10 000 kasaan tekemättä mitään ;D Ne jutut, jotka haluan sisällyttää tarinaan minä hakkaan sitten uudestaan sana sanalta sitä mukaa kun ne pari pätkää tulevat kohdalle tarinassa, jottei minulle tulisi mitään aika- & vaivahyötyä tässä hommassa. Voihan tuo vaikka olla, että selaan ne läpi ja kirjoitan sitten vain muistista mitä on tullut aiemmin raapustettua aiheesta.

Sää on joo aika ongelmallinen nanoa ajatellen ;D Iltsarin otsikossa taisi tänään olla, että luvassa lämpimin marraskuu aikoihin. Että se niistä lumimyrskyistä. Höh.

Jätä ne loppuviikosta tavattavat ihmiset joulukuulle ja tule miittailemaan :D Minua vain vähän pelottaa, että hyvää kirjoitusaikaa menee hukkaan miitissä istuessa. Elämän prioriteetit kohdallaan: muut ihmiset vs. kotona istuminen ja näppäimistön hakkaaminen. Pitäähän sun ainakin tulla esittelemään sun uutta lelua ;) Onneksi olkoon muuten näin päivä etuajassa :)Sitten vielä viimeinen vinkki wrimoilijoille: liikkukaa/urheilkaa! Ihan oikeasti, omasta liikunnallisuudesta riippuen kävelylle, juoksemaan, jumppatunnille mitä ikinä tulee mieleen. Sellaista liikuntaa, että saa sykettä nostettua ja adrenaliinia vereen. Erityisesti ulkona liikkuessa tulee ihan uusia ideoita kirjoittamiseen. Siksi ei kannata vältellä koiran ulkoiluttamista. Jos omaa koiraa ei ole aina voi käydä hakemassa naapurista sen piskin, joka haukkuu ja ulvoo kaikki ajat turhautumistaan kun sillä ei ole mitään tekemistä. Eikä sinne kävelylle tarvitse lähteä moneksi tunniksi, 15-20 min tehokasta raitista ilmaa ja jäsenten verryttelyä saa wrimo-tekstin etenemään ihan toisella tavalla. Muistaa vain kunnioittaa omaa vauhtiaan ja jaksamistaan.

Minä itse olen kokenut juoksemisen parhaimmaksi: ei tarvitse erikseen lähteä minnekään, sitä voi tehdä säässä kuin säässä (viitsiminen ja pystyminen on kaksi eri asiaa), siitä tulee tosi hyvä olo, selän erilaiset jumit aukeavat ja juoksemisen jälkeen syke on sen verran korkealla, että kun istuu näppäimistön ääreen sormet hakkaavat sanoja ihan itsestään. Kannattaa kokeilla :)

Ahmu kirjoitti...

Susi: Hyvä vinkki tuo lenkille lähtö ja niin totta! Pitää vaan kaiken muun ohella ryhdistäytyä ja yrittää tsempata senkin viitsimisen suhteen...