Recent Posts

torstai 14. lokakuuta 2010

Uutisia Ken Follettin Taivaan pilarit -romaanin ystäville

Edit: Kokemuksia tv- sarjasta täällä.

Joskus netissä surffaamisesta on hyötyä. Osui näet silmääni, että kovasti pitämästäni Taivaan pilarit -romaanista (Ken Follett) on tehty kahdeksanosainen tv-sarja. Follettin Taivaan pilarit sijoittuvat 1100-luvun Englantiin, ja tarinan keskiössä on Kingsbridgen kaupungin katedraalin rakentaminen. Hieno romaani kuvaa elävällä tavalla keskiajan elämää ja ihmiskohtaloita, ja ainakin traileripätkän perusteella myös sarjassa on osattu vangita romaanin tunnelma jopa yllättävänkin lupaavalta vaikuttavalla tavalla.

Nettikaupan mukaan The Pillars of the Earth on saatavilla joskus marraskuun loppupuolella. Menee tilaukseen ehdottomasti, tosin joudun kenties lukemaan kirjan (taas) uudelleen ennen kuin alan katsoa sarjaa. Follettin suositusta romaanista on aikaisemmin toteutettu myös lautapeli, siihen en sentään ole vielä tutustunut.

Follettin romaanin ystävät voivat käydä ihastelemassa elokuvaversiota osoitteessa  http://www.the-pillars-of-the-earth.tv/

2 kommenttia:

Teresita kirjoitti...

Sama vika täällä, pakko olisi lukea kirja uudelleen, koska en muista siitä enää kovin paljoa. Näyttää siltä, että joulupukille pitää lähettää piiiitkä lista :)

Ahmu kirjoitti...

Minullakin on pitkä lista kaikkia toivomuksia. Toisaalta ei huvittaisi taas lukea uudelleen jo luettuja kirjoja (niin kuin nuo Gabaldonit), mutta tuo sarja pitäisi ehdottomasti nähdä ja luulen saavani siitä enemmän irti kun palautan ensin mieleen mistä Taivaan pilareissa oli kyse...