Recent Posts

lauantai 26. lokakuuta 2013

Vauhdikas perjantai Helsingin kirjamessuilla


Vietin perjantain Helsingin kirjamessuilla Been, Suden ja Vaarnan seurassa. Meillä oli jo ennalta aika tarkkaan suunniteltu ohjelma, koska messujen anti ole jälleen kerran runsas ja mielenkiintoinen, minkä lisäksi moni juttu osui päällekkäin. Minulla oli onni päästä yöpymään Helsingissä, joten olin aamulla varhain liikkeellä. Siitäkin huolimatta, että eksyin jo edellisenä iltana Töölön sijaan Hietalahteen ja aamulla missasin pari olennaista risteystä ja kiersin lenkin ennen kuin pääsin Pasilaan. Tiedän, Helsingissä kannattaa selvästi suosia julkisia kulkuvälineitä. Ymmärrän kyllä miksi.

Aamumme alkoi Ruusuja, piiskaa ja homoseksiä -keskustelulla, jota veti Morren maailman Hanna Matilainen. Keskustelussa olivat mukana Juhana Petterson, Aulis Hård, Tarja Sipiläinen ja J.S. Meresmaa. Seurasimme keskustelua vähän sivummalta, joten osa sisällöstä lipui kuulumattomiin. Messujen alkuun olisi selvästi pitänyt buukata puolen tunnin rupattelu- ja kuulumistenvaihtohetki ennen varsinaisen ohjelman alkamista.

KirjaKallion viihtyisässä nurkkauksessa (ja maalin katkussa) kuuntelimme hetken Siiri Enorantaa, joka kertoi romaanistaan Nokkosvallankumous. Sen jälkeen suoritimme jakautumisen, kun osa porukasta jäi kuuntelemaan Siri Kolua ja osa Kristiina Vuorta. Minä kuuluin Vuoren ryhmään, joten puolituntinen meni historiallisen romaanin maailmoissa, Vuori kertoi myös omasta tiestään kirjailijaksi, mikä oli varsin kiinnostavaa! Ehdin vielä kuunnella viitisen minuuttia Koluakin, kun säntäsin Vuoren lopetettua takaisin KirjaKallion lavalle.

Mikä meitä odottaa - Tulevaisuuden dystopiat keräsi KirjaKallioon hurjan joukon kuulijoita. Puhujina olivat 
Matti Vanhanen, Siiri Enoranta, Johanna Sinisalo, Olli Siren ja Johanna Sinisalo. Keskustelua ehdin kuunnella vain puoliväliin saakka, sillä meillä oli kiire kuuntelemaan Tätä et tiennyt kirjasta -paneelia, jossa edusti joukko kustannusalan osaajia. Lari Mäkelä, Katja Kettu, Anna Baijers, Noora Al-Ani, Inkeri Penttinen ja Liisa Riekki puhuivat kirja-alasta ja siitä millaisia työvaihteita käydään läpi ennen kuin kirja päätyy kirjoittajalta lukijalle. Sali oli täynnä ja paneelia oli antoisa seurata!

Kaikessa huiskeessa shoppailulle jäi onnekkaan vähän aikaa, koska kassissani oli kotimatkalla vain kolme kirjaa, ja tein konkurssin vain Messukeskuksen kahvila- ja ravintolahintojen vuoksi, tällä kertaa se ei ollut kirjojen syytä. Katsaukseni perjantaihin on vain pieni pintaraapaisu, mutta päätellen siitä miten Vaarnan kynä sauhusi, saamme täydellisen raportin koko messuviikonlopusta Päiväunien salainen elämä -blogista (www.salainenelama.blogspot.fi). Minulla perjantai jäi ainoaksi messupäiväksi, mutta joukkomme lupasi edustaa myös lauantaina ja sunnuntaina. Kirjoittajaryhmä Nuotion puumerkki löytyy myös KirjaKallion seinästä. Löydätkö? ;)

6 kommenttia:

Kirsi Hietanen/Kirsin kirjanurkka kirjoitti...

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita :)
Nokkosvallankumous oli hieno lukukokemus, ja olisikin ollut hienoa päästä kuulemaan, mitä kirjailija siitä kertoi.

Ahmu kirjoitti...

Kirsi: Kyllä! Hyvät messut! Siiriä olen ollut jo muutamaan otteeseen kuuntelemassa ja on aina jännittävä kuulla mitä kirjailijalla itsellään on kerrottavana tarinastaan :)

vaarna kirjoitti...

Kiitoksia loistavasta messuseurasta! :D

Mutta missä vaiheessa sinä otit kaikki nämä kuvat? Miksen ole huomannut Ahmua kamera kädessä hiipimässä pitkin poikin messuja? O.o'

Ahmu kirjoitti...

Vaarna: Kiitos itsellesikin! Ilmeisesti harrastin ansiokkaasti salakuvaamista ;) Okei, drinkki on illan "juhlista" kotona, mutta muut otin messuilla ;)

B. H. kirjoitti...

Kiitos messuseurasta. :) Harmi että en ehtinyt perjantaina tuota Mitä et tiennyt kirjasta -paneelia ja dystopiaa seuraamaan, kuulostivat kiinnostavilta! Ja minäkin ihmettelin, missä välissä sinä aina otat nämä kuvat. :D

Ahmu kirjoitti...

B.N: Mystinen salakuvaaja ;) Kiitos itsellesikin! Onneksi Vaarna teki niin perusteelliset muistiinpanot, että olennaisin sisältö irtoaa kyllä niistäkin!