Recent Posts

lauantai 17. elokuuta 2013

Muukalainen tv-sarjaksi

                                      

Olen innoissani! Siihen on montakin syytä, mutta tällä hetkellä innostukseni kohdistuu Diana Gabaldonin Matkantekijä -kirjasarjaan, josta aletaan vihdoinkin kuvata tv-sarjaa. Kirjasarjan fanit ovat jo vuosikausia askarrelleet omia castingeja ja haaveilleet elokuvasta ja sarjasta. Ja nyt siitä tulee totta!

Matkantekijä -sarja ja erityisesti sen ensimmäinen osa Muukalainen ovat olleet minulle tärkeitä kirjoja, tietynlaisia esikuvia siitä millainen spefillä maustettu historiallinen romaani voi parhaimmillaan olla. Kirjoissa on omat ongelmansa, enkä väitä niiden olevan kaunokirjallisesti huippulaatua. Mutta ne viihdyttävät ja vievät minut pois arkesta, ja juuri sitä kirjalta kaipaan. Suosikkikirjan muuttuminen tv-sarjaksi on jännittävää ja myös pelottavaa. Mitä jos mutkat vedetään suoriksi, tai entä jos sarja tehdään huonosti? En ole kuitenkaan fanaattinen: tv-sarja on vain yksi tulkinta kirjan tarinasta. Ja odotan sitäkin tulkintaa innolla.

Pari keskeisten roolien esittäjää on jo valittu ja kumpikin vaikuttaa lupaavalta. Lisää tietoa kannattaa käydä stalkkaamassa Diana Gabaldonin nettisivuilta (www.dianagabaldon.com).

Odottaako kukaan muu tätä niin paljon kuin minä odotan?

9 kommenttia:

Nannah kirjoitti...

Ääh. En odota. Tai no, tv-sarja on parempi kuin puolentoista tunnin elokuva. Eniten jännitän ketkä esittävät Jamieta ja Clairea... Omassa päässähän ne Oikeat ovat!

Kristiina V kirjoitti...

Kyllä vaan, mielenkiinnolla odotan minäkin. Melkein yhtä kova juttu kuin Martinin Tulen ja jään laulun kuvaaminen tv-sarjaksi :) Toivottavasti tekevät laadukasta jälkeä.

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Minä odotan myös ihan tohkeissani! :) Olen lukenut Matkantekijä-sarjasta vasta kolme ensimmäistä osaa (en ole oikein uskaltanut jatkaa lukemista, kun ainakin kolmen ensimmäisen osan kanssa menin ihan päästäni sekaisin, ja niiden jälkeen kärsin pitkään pahasta lukujumista - en halua että taas käy niin! :D ), mutta ne ovat olleet minulle hirmuisen tärkeitä kirjoja.

Tosi jännää tämä, toivon todella että sarjasta tulee onnistunut. Ja olen myös iloinen siitä että tästä tehdään nimenomaan tv-sarja, ei tästä olisi mitenkään saatu järkevää elokuvaa, materiaalia on niin paljon!

Kirsi-Riksi kirjoitti...

Täältäkin löytyy yksi, joka odottaa malttamattomana sarjaa! :) On tullut koko sarja luettua moneen kertaan läpi ja todellakin mielenkiinnolla odotan, kenet on valittu Jamien ja Clairen rooleihin. :)

Ahmu kirjoitti...

Ainakin pari näyttelijää on jo valittu! Jamieta esittää Sam Heughan ja Black Jack Randalia Tobias Mendez. Olin tuon Jamien esittäjän suhteen vähän skeptinen, mutta Gabaldonin nettisivujen mukaan hän oli innostunit näyttelijästä nähtyään youtube klippejä tämän näyttelemisestä. Ja Heughan on skotti, mikä on tietty plussaa.

Sehän on fakta, että ne "oikeat" hahmot ovat jokaisen lukijan omassa päässään, mutta odotan tätä silti innolla, vaikka jotenkin sitä aina pellää, että filmatisointi muokkaa liikaa sitä mielikuvaa, joka on itselle kirjojen perusteella välittynyt. Tosin olen lukenut itse muukalaisen niin monta kertaa, ettei mielikuvaani ihan helpolla hetkauteta... :D

Sara: Minullekin kolme ekaa osaa ovat tärkeimmät, eivät ne muut yllä samalla tapaan säväyttämään, mutta ovat kuitenkin mielenkiintoisia omalla tavallaan.

Mai Laakso kirjoitti...

Olen lukenut koko sarjan ja ne ovat vieläpä kirjahyllyssäni. Aivan huikea sarja, jossa yhdistyvät nykyisyys ja menneisyys. Hauska nähdä miten sarja on tehty, toivottavasti ei yhtä surkeasti kuin Tess Gerritsenin kirjasarja.
Odotan upeita maisemia, rakkautta ja suuria tunteita ;)

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Oijoijoi! Kiitos vinkistä, nyt tiedän odottaa tätä kieli pitkällä ;) Kirjasarja on yksi suosikeistani, joten aion ehdottomasti katsoa tv-version kunhan se Suomeen asti rantautuu.

Hmm... Tuota Sam Heughanin roolia Jaimiena täytyy vähän pureskella, mutta eiköhän siitä hyvä tule :)

Ahmu kirjoitti...

Minäkin olen skeptinen Heughanin suhteen, mutta olisivat he voineet valita paljn paljon epäuskottavammankin Jamien. Toivotaan että hän suoriutuu hyvin!

sonja/lukuhetket kirjoitti...

Oi voi, nyt pitäisi saada edes ensimmäinen osa kirjasarjasta luettua ennen kuin tv-ohjelma pullahtaa ulos. Sarjan ensimmäinen osa kuuluu siihen kuuluisaan listaan luen-heti-kun-jostain-ilmaantuu-lisäaikaa...