Recent Posts

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kirjoita kosmos - Opas spekulatiivisen fiktion kirjoittamiseen

Tänään kiireessä tynkäkommentti spekulatiivisen fiktion oppaasta!

Suomen Tieteiskirjoittajat ry:n ja Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry:n kustantama Kirjoita kosmos vilauttaa näkökulmia spekulatiivisen fiktion monipuoliseen genreen. Tänä päivänä harrypotterien ja nälkäpelien myötä spekulatiivinen fiktio on yhä entistä suositumpaa. Tämä opas toimiikin hyvänä ohjenuorana kirjoittajalle, sekä myös lukijalle, joka yrittää luovia runsaan tarjonnan keskellä. Jo spekulatiivinen fiktio -käsite vaatinee avaamista, ja Kirjoita kosmos selvittääkin lukijalle mistä genressä siis oikeastaan onkaan kysymys.

Eri kirjoittajien artikkeleista koostuva teos pureutuu esimerkiksi tieteiskirjallisuuden kliseisiin, tekstin editointiin, miljööseen, sekä muihin kirjoittamisen kannalta olennaisiin seikkoihin. Mainitsemisen arvoista on myös se, että tieteisromaanien lukijankin kannalta tällaiset faktat ovat mielenkiintoisia, ja ne auttavat ymmärtämään genrelle tyypillisiä piirteitä. Myös spefin kirjoittajille tästä lienee apua, ainakin itse sain pari oivallusta kirjaa lukiessani.

Suosittelen Kirjoita kosmos -kirjaa luettavaksi niille lukijoille ja kirjoittajille, jotka ovat kiinnostuneita spekulatiivisesta fiktiosta.

0 kommenttia: