Recent Posts

torstai 29. joulukuuta 2011

Mitä uusi vuosi tuo?

Näyttää siltä, että tämän vuoden osalta luvut on luettu, koska viimeiset työt painavat päälle ennen kuin ehdin uuden vuoden viettoon. Onneksi ensi vuosi vaikuttaa kirjojen osalta mielenkiintoiselta, ja olen jo kerännyt lukulistalleni muutamia kirjoja, joihin haluaisin päästä takertumaan mahdollisimman pian. Suurimman osan kirjavinkeistä tulen varmasti poimimaan muista blogeista, sillä olen löytänyt jo useammankin kanssabloggaajan, joiden mielipiteisiin uskallan täydellisesti luottaa. Se on mukavaa. Myös kaikenlaisia uusia ja mielenkiintoisia lukukokemuksia on tullut koettua erilaisten vinkkien perusteella.

Tulevana vuonna 2012 ajattelin lukea muun muassa seuraavia. Näistä suurin osa on nuorille suunnattuja kirjoja, sillä en ole vielä saanut toimeksi selata kustantamojen uutuusluetteloita. Nämä löytyivät Risingshadow -nettisivuilta.

Siiri Enoranta: Gisellen kuolema (Robustos), Nukkuu lapsi viallinen (Robustos) sekä uutuus Painajaisten lintukoto (WSOY)
Maria Turtchaninoff: Helsingin alla (Tammi)
J.S. Meresmaa: Mifongin perintö (Karisto)
Lappalainen&Leinonen: Hiekkasotilaat (WSOY)
Jenny Kangasvuo: Sudenveri (TEOS)

Tämän vuoden osalta haluaisin jo nyt lausua kiitoksen kolmelle kanssabloggaajalle, jotka tuntuvat jakavan kiinnostukseni sellaisiin kirjoihin, joista juuri minäkin tykkään. Tämä on hienoa, koska olen välillä kokenut olevani yksin lukiessani sellaisia kirjoja, joista kukaan muu ei ole kuullutkaan. Kirjamielen Marjis, Taikakirjaimien Raija ja Yöpöydän kirjojen Nafisan ovat ilostuttaneet minua monesti jakamalla blogeissaan sellaisia lukuvinkkejä, jotka ovat olleet just minun juttuni. Kiitokset siitä.

Tälle vuodelle vielä aikeissa koota yhteenvetoa 2011 luetuista kirjoista sekä kaikista (epäonnistuneista) haasteista, joissa olen yrittäny olla mukana. Ja kotikirjahyllyn inventaari, jonka lopputulos voi olla mitä tahansa vakavan pölyallergian ja valaistumisen väliltä.

6 kommenttia:

Raija / Taikakirjaimet kirjoitti...

Anteeksi, mutta ihana vuosilukutyposi saa minut epäilemään että sinulla on aikakone :))

Mukavaa jos olet löytänyt kirjavinkkejä niiden kirjojen joukosta, jotka olen lukenut tänä vuonna. Vuosien yhteenvedot ovat aina mielenkiintoisia luettavia. Odotan loppusaldoasi innolla.

Haasteet ovat ihan kivoja, mutta omalla kohdallani tunnen itseni sen verran hyvin, että en uskalla ottaa vastaan montaa, sillä onnistun kehittämään niistä paineita itselleni ja se taas ei ole hauskaa. Suunnittelen kyllä yhtä scifi-haastetta ensi vuodellekin.

Ahmu kirjoitti...

Heh, mitäköhän päässäni taas liikkui kun kirjoitin vuosiluvun?

Kettu kirjoitti...

Oi, Siiri Enorannan Nukkuu lapsi viallinen on ainakin todella ihastuttava kirja, ja tuo uutuus Painajaisten lintukoto vaikuttaa myös todella kiinnostavalta. : )

Ahmu kirjoitti...

Kettu: Tykkäsin itse Omenmean vallanhaltijasta kovasti, mutta nuo kaikki muut on vielä lukematta. Odotan innolla :)

marjis kirjoitti...

Voi kiitos, Ahmu! Ja samat sanat sinullekin, olen nimittäin tosi monta kirjaa löytänyt sinun blogistasi. :)

marjis kirjoitti...

Suosittelen muuten sulle ainakin näitä blogeja:
http://luettujamaailmoja.blogspot.com
ja http://kirjaretket.blogspot.com/