Recent Posts

torstai 21. heinäkuuta 2011

Isabel Abedi: Lucian

Jostain hetkellisestä mielenhäiriöstä johtuen, ja siitä että kesäkodin kirjastossa sattui vastaan osumaan, otin luettavakseni Isabel Abedin Lucianin, joka kulkee käsi kädessä Meyerin vampyyrisarjan kanssa sillä erotuksella, että mystinen poikaystävä ei ole vampyyri vaan ihmiseksi muuttunut enkeli. Tai jotain.

Romaanissa Rebecca tapaa mystisen, muistinsa menettäneen pojan joka vetää häntä puoleensa magneetin lailla. Lucian ei muista itsestään mitään, mutta hän näkee Rebecasta unia, jotka ovat tapahtuneet -tai tulevat joskus tapahtumaan.

Lucian ei ole mitenkään ihan ruokottoman teiniangstinen romaani vaikka noudatteleekin aika ennalta-arvattavasti tuttua kaavaa. Minua juonessa häiritsi ihan suunnattomasti monet epäloogisuudet, joita olisi ollut syytä avata hieman enemmän lukijalle. Ehkä olen liian kriittinen lukemaan tällaisia kirjoja.

Toisaalta on ihan hurjan mielenkiintoista seurata nuortenkirjallisuuden virtoja ja lukea näitä teini-ikäisten keskuudessa suosion saaneita kirjoja. Johtopäätöksenä voi sanoa, että tyttö ja yliluonnollinen poikaystävä -teema on nyt todella suosittu. Kaikenlaista on jo nähty: tyttö ja vampyyri (vanha juttu, mutta uusista mainittakoon Meyer), tyttö ja ihmissusi (Stiefvater), tyttö ja enkeli (Abedi). Mitä sitten seuraavaksi? Tyttö ja kyborgi? Tyttö ja kentauri?

Juonessa oli kaikesta huolimatta muutamia ihan ovelia käänteitä ja jollain tavalla tarina jäi mieleen: näin siitä viime yönä painajaista. En kuitenkaan ehkä viitsi lukea kirjasarjan muita osia, joita ilmeisesti on jo kirjoitettu tai ainakin tekeillä. Blogeissakaan tätä ei ole pahemmin näkynyt, vai onko joku lukenut?

Suosittelen luettavaksi teini-ikäisille sekä niille, jotka ovat hurahtaneet mahdottomiin rakkaustarinoihin. Laitoin tähän tunnisteeksi myös scifi, koska tarinassa oli mielestäni genreen istuvia piirteitä.

6 kommenttia:

marjis kirjoitti...

Hihii, joku varoitti minua blogissani, ettei tätä kannata lukea. Olen nyt entistä vahvemmin sitä mieltä. :D

Tyttö (nainen kylläkin) ja kentauri -tarina löytyy muuten P.C Castilta, sitä on julkaissut Harlequin. ;)

Kettu kirjoitti...

Itse yritin tätä joskus talvella lukea väkipakolla läpi, mutta loppujen lopuksi jätin kesken kun kirjasta ei tuntunut löytyvän mitään omaa...

Ahmu kirjoitti...

Joo, en välttämättä suosittelisi kyllä tätä. En tiedä edes miksi itse lähdin mokomaa lukemaan...

Niina T. kirjoitti...

Heh, minä olen varmaan helppo tai jotain sillä minusta tämä kirja oli todella hyvä. :D Kaikista jutuista en tässäkään pitänyt, mutta jälkimaku oli kyllä vahvasti plussan puolella.

Ahmu kirjoitti...

Nafisan: Älä sure, tämä vaan on sarjassamme niitä kirjoja, joita kukaan ei kehtaa tunnustaa lukevansa, mutta lukee kuitenkin XD Kyllähän tämä ihan oikeasti tempaisi mukanaan, vaikka en kerrontaa ja juonen kiemuroita erityisen onnistuneina pitänytkään :)

Maija kirjoitti...

Minä luin tämän muun muassa siksi,että kansi on niin nätti :) Mutta tarina oli jotenkin katkonainen ja epälooginen. En tykännyt.