Recent Posts

perjantai 6. toukokuuta 2011

Romaanihahmojen saappaissa -haaste


Me jokainen luemme romaaneja omakohtaisten vaikuttimien ajamina. Toinen haluaa rentoutua ja viettää aikaa viihdyttävän tarinan parissa, toinen haluaa oppia uutta kun kolmas kaipaa lisää tietoa ja sivistystä. Jollekin romaanien lukeminen on tapa löytää oma paikkansa maailmassa ja kulttuurin jatkumossa; väline ymmärtää muuta maailmaa ja elämää. Ja sitten on sellaisia kuin minä, niitä, jotka haluavat astua fiktiivisen hahmon saappaisiin, elää hetken ajan sellaista elämää, jota ei muuten pääse elämään.

Haastan teidät astumaan lukemienne kirjojen maailmaan ja kuvittelemaan elämänne kirjan sivuille! Nappaa halutessasi kuva mukaan ja kerro blogissasi alla oleviin kysymyksiin vastaten millainen on suhteesi romaanien henkilöihin! 

1. Minkä romaanin päähenkilönä voisit haluta olla?
Itse haluaisin olla tietysti päähenkilönä sellaisessa romaanissa, joka loppuu onnellisesti ja jossa ei tapahdu mitään kamalia asioita. Siksi haluaisinkin olla päähenkilönä Dodie Smithin romaanissa Linnanneidon lokikirja.

2. Minkä romaanin maisemaa haluaisit katsella, kun kurkistat ulos ikkunastasi?
Minä pidän jylhän kauniista maisemista, joten haluaisin katsella ikkunastani Skotlannin karuja vuoria niin kuin Diana Gabaldonin Muukalaisessa. 

3. Kenen haluaisit rakastuvan sinuun?
Haluaisin, että Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon Mr. Darcy rakastuisi minuun. En pistäisi pahakseni sellaisesta miehestä, eikä se Darcyn kartanokaan ollut hassumpi...

4. Kuka voisi olla parast ystäväsi?
Minun paras ystäväni olisi Astrid Lingrenin Peppi Pitkätossu, koska hänellä on kiva hevonen, apina, ja hänen kanssaan olisi varmasti aina hauskaa tekemistä!

5. Mihin seikkailuun et olisi halunnut joutua mukaan?
En haluaisi joutua mukaan Tolkienin Sormusten Herran sormuksen saattueeseen. Se reissu kuulostaa yksinkertaisesti ihan liian hurjalta minun makuuni...

6. Kenen kanssa haluaisit käydä pitkän keskustelun?
Tahtoisin käydä pitkän keskustelun Patrik Rothfusin Tuulen nimen Kvothen kanssa. Siinäpä mielenkiintoinen tyyppi, jonka elämästä kuulisin mielelläni lisää.

7. Kenen laittamaa ruokaa tahtoisit maistaa?
Maistaisin mielelläni Muumimamman tekemää ruokaa. Lähtisin myös mukaan eväsretkelle, jossa olisi Viisikko eväskoreineen, sillä lapsena Viisikkoa lukiessa tuli aina kamala nälkä, ja retkeläisten eväskorit houkuttelivat!

8. Kenen kanssa et haluaisi joutua riitoihin?
En haluaisi riidellä Tuulen viemän Rhett Butlerin kanssa. Vaikuttaa nimittäin sellaiselta tyypiltä, joka kerran suuttuessaan suuttuu sitten ihan oikein tosissaan.

9. Missä talossa tai kodissa tahtoisit asua?
Asuisin mielelläni Montgomeryn Sinisen linnan "Sinisessä linnassa", kissat, harakat ja metsä seuranani. Voisin myös asustaa Lingrenin Ronja Ryövärintyttären Matiaksenlinnassa, joka vaikuttaa jännittävältä paikalta...

10. Kuka tai mikä pelottaisi sinua?
Minua pelottaisi, jos joutuisin kivikehän kautta toiseen aikakauteen niin kuin Diana Gabaldonin Matkantekijä -sarjan sankarit.

13 kommenttia:

Sanna / Luettua kirjoitti...

Onpa kiva haaste, taidankin osallistua tähän viikonlopun aikana:)

Booksy kirjoitti...

Hauska! Komppaan täysin tuon Hra Darcyn ja Sormuksen Saattueen suhteen :D

Valkoinen Kirahvi kirjoitti...

Ihanainen haaste... taidan palata tähän minäkin, kunhan saan tunnustukset tunnusteltua.

Laura / Lukuisa kirjoitti...

Mielenkiintoinen haaste, täytyy osallistua! Niin ja Muumimamman ruokia minäkin mielelläni maistelisin :--)

Mustikkakummun Anna kirjoitti...

Ihana idea ja haaste. <3 Laitan tämän mietintään ja varsin todennäköiseti asiaan.

sonja/lukuhetket kirjoitti...

Hauska idea!:) Minäkin palaan tähän, kun kirjakiireet hieman helpottavat.

Teresita kirjoitti...

Mielenkiintoinen haaste! Osallistun ehti kun ehdin! Muistuta minua, jos ei vastausta ala kuulua ennen kesäkuuta ;)

Teresita kirjoitti...

siis heti eikä ehti :)

Satakieli kirjoitti...

Olipa hauskaa lukea vastauksiasi! :) Pistän tämän hautumaan ja vastaan tähän kesän aikana. Minulla taitaa muuten olla jokin toinenkin haaste vielä vastaamatta. Nyt kun muistaisi vielä mikä! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana haaste! ....Mr Darcy *huokaus* <3

Barocco kirjoitti...

Voisinpa ryhtyä tähän haasteeseen. :P

Erja Metsälä kirjoitti...

Tosi kivat kysymykset!

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Löysin tämän Lukuisan Lauran vinkistä! Vastauksissasi on paljon kirjasuosikkejani, esim. Linnanneidon lokikirja, Sininen linna ja Ylpeys ja ennakkoluulo <3