Recent Posts

perjantai 18. helmikuuta 2011

Lue kaupungista jossa olet käynyt -haaste


Tekeekö mieli reissata ja matkata maailmalla? Onko kaukokaipuuta tai halua herätellä muistoja niistä matkoista, jotka olet joskus tehnyt? Ei hätää, aina voi lukea kaupungista, jossa on käynyt!

Minä tykkään lukea niistä paikoista, joissa olen matkustellut. Ei väliä, onko paikka kaukana vai lähellä, pääasia, että luetun kautta välittyy se sama fiilis ja tunne, jonka on itse matkatessaan kokenut. Sadannen postauksen kunniaksi haastan teidät lukemaan niistä kaupungeista, joissa olette käyneet!

Haaste kuuluu näin: Lue kirja, joka kertoo kaupungista, jossa olet käynyt (tai sanotaan -kaupungista jossa olet viipynyt yön ylitse). Kaupunki voi olla kotimaassa tai ulkomailla. Esittele kirja blogissasi, mutta julkaise samalla kuva, jonka olet ottanut kyseisestä kaupungista. Kerro välittyikö lukukokemuksesi kautta sama tunnelma, jonka koit matkallasi. Voit linkittää haasteeseen, niin muutkin tietävät mistä on kyse.

Hyviä kirja-kaupunki -pareja voisi olla esimerkiksi: Siilin eleganssi/Pariisi, Tuulen varjo/Barcelona jne.
Kaukokaipuuta kokeva lukija ryhtykööt selaamaan vanhoja matkakuviaan ja alkakoot miettimään minne voisi matkustaa uudemman kerran kirjan sivujen välityksellä...

10 kommenttia:

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onnittelut sadannesta postauksesta!

Mukava haaste, jonka taidan ottaa vastaan. Onko tällä haasteella aikarajaa?

Erja Metsälä kirjoitti...

Kiva haaste, tekisi mieli lähteä mukaan mutta "pakko lukea" -pino on jo muutenkin ihan liian korkea!
En malta olla vinkkaamatta tähän yhtä juttua jonka tein töissä vähän aikaa sitten: http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=170119&nodeid=12523

Satu Ekoluoma kirjoitti...

Houkutteleva haaste, johon aion osallistua! Taidan yrittää etsiä jotain joko Budapestiin tai Krakovaan sijoittuvaa. Voi mennä jonkin aikaa ennen kuin ehdin lukemaan kirjaa, mikä se sitten onkaan, mutta ennemmin tai myöhemmin teen sen kyllä!

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen mukana! Kuulostaa hauskalta!

Ahmu kirjoitti...

lumiomena: Kiva kun lähdet mukaan! Ei ole aikarajaa: uusia paikkoja kun tulee koluttua vastakin, eli jokaisesta houkuttelevasta kaupungista voi myöhemminkin tehdä kirja/kaupunki -parivaljakon!

Erja: Kiitos linkistä! Tuohan on hyväksi avuksi niille, jotka eivät ehkä keksi sopivaa kirjaa.

Satu: Tervetuloa mukaan, Budabest ja Krakova kuulostavat mielenkiintoisilta. Ihmettelin juuri itse mahdanko löytää yhtään Hammerfestiin sijoittuvaa kirjaa, sillä haluaisin lukea jotain mikä sijoittuu tuonne Pohjois-Norjan reissulla näkemääni kaupunkiin :)

Emilie: Kiva! Hauskaa, kun olet mukana!

Valkoinen Kirahvi kirjoitti...

Ihana haaste! Ja sopii kuin nenä päähän matka-aiheiseen kirjoitussarjaan, joka minulla on ollut viime kuussa blogissa.

Luulenåa siis, että tulen tähän mukaan. Onko paikan oltava konkreettinen vai riittääkö pelkkä mielikuva? Luin juuri kirjan, jonka kanssa päädyin tutuille seuduille. Mieleni tämän yhdistelmän aikaan sai. Ja elävä kuvaus. Käykö tällainen yhdistelmä? Vai edellytetäänkö kirjalta aivan konkreettistä yhteyttä paikkaan?

Ahmu kirjoitti...

Valkoinen kirahvi: Kiva kun tykkäät! Kyllä mielikuva sopii ihan yhtä hyvin minusta. Tätä sopii soveltaa itsensä kohdalle parhaaksi. Minäkin tässä tuskailin, kun tahtoisin lukea haasteeseen liittyen jotakin Pohjois-Norjan Hammerfestiin liittyvää, mutta oikein mikään kirja ei tunnu sijoittuvan juuri sinne. Täytynee soveltaa, koska haluan myös ko. paikan mukaan haasteeseen...

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Sait ylipuhuttua! :D Otan myös osaa tähän haasteeseen! Kirjoitin tästä juuri postauksen johon linkitin blogisi... :)

Hanna/ Sivujen välissä kirjoitti...

Vasta nyt kun päädyin tarkemmin tutkimaan tuota Haastavaa lukemista niin huomasin tämänkin haasteen...
Eli noin yhdeksän kuukautta haasteen alkamisen jälkeen, olen mukana :D

Margit kirjoitti...

Osallistun haasteeseen! Kirjoitin juuri kirja/kaupunki -parista Yksin/Pariisi.