Recent Posts

lauantai 19. kesäkuuta 2010

Meyer&Kim: Twilight: The Graphic Novel

En ole taantumassa taas teini-ikäiseksi, mutta otin asiakseni tutustua Meyerin vampyyrikirjoista tehtyyn sarjakuva-albumiin, joka kuvittaa elokuvien ohella nuorison suosiman, romanttisen tarinan ensimmäisen osan puoliskon.

Stephenie Meyerin suuren suosion herättänyt vampyyrisaaga on saanut kuvitetun version Young Kimin kädenjäljestä. Erityisesti teini-ikäisten suosioon nousseen kirjasarjan ensimmäinen osa piirtyy luontevasti sarjakuvaksi, eikä näyttäydy aivan niin kliseisenä ja teennäisenä kuin kirjasarjasta tehdyt elokuvat. En ole pahemmin tottunut lukemaan sarjakuvia, mutta tämä oli joka tapauksessa aivan viihdyttävä kokemus.

Meyerin kirjasarjan suosio on kiinnostava ilmiö. Kirjat itsessään eivät ole erityisen laadukkaita tai omaperäisiä, vaan nimenomaan toistavat äärimmäisen kulutettua ja käytettyä Roomeo ja Juulia-tyyppistä juonikaavaa höystettynä nykypäivään sovitetuilla vampyyrimyyteillä. Myös vampyyrigenre sinänsä on minulle melko vieras, joten tämä ekskursio on ollut ihan avartava. Sarjakuvana tämä tosin toimii laadukkaiden piirrosten ansiosta siinä missä mikä tahansa visuaalisesti silmää miellyttävä taide: lienee lukijakohtaista se, miten suhtautua kuviksi piirrettyyn tarinaan.

Suosittelen Meyerin romaanin sarjakuvaversiota aiheesta kiinnostuneille, tai niille, jotka tahtovat lukea visuaalisesti mielenkiintoisen ja kauniin sarjakuvan juonen kliseisyydestä riippumatta.

0 kommenttia: