Recent Posts

torstai 31. maaliskuuta 2011

Mikä huhtikuu?


Vai muka huhtikuu? En tiedä uskonko. Tänään metsässä liikkuessa etsin kevään merkkejä, kuten kuvakoosteesta näkyy. Täällä eteläisessä Suomessa hankea on reilusti ja lumi sulaa vain aurinkoisemmista paikoista eteläisissä rinteissä ja räystäiden alla. Hevonenkin meinaa kesken lenkin hukkua hankeen. Missä on kevät?

Minun huhtikuuhuni kuuluu säiden päivittelyn lisäksi ainakin seuraavia:

John Steinbeck: Vihan hedelmät. Vuonna 1939 ilmestynyt, Pulitzer -palkinnon voittanut klassikkoromaani, joka sijoittuu Amerikan 1930-luvun suureen lamakauteen. Yksi nobelistikirjailijan merkkiteoksista.

Maggie Stiefvater: Häivähdys. Susipojan ja tytön rakkaustarinan kertoneen Väristyksen jatko-osa.

Jean M. Untinen-Auel: Maalattujen luolien maa. Paleofiktiivisen genren uranuurtajaksi nousseen Maan lapset -sarjan odotettu, viimeinen osa. Kertomus esihistorian hämärästä.

Mitä teidän huhtikuuhunne kuuluu?

6 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Mulla kuuluu yksi sama ja tiedät, mikä se on;-) Sen edessä on vain kaksi puutarhakirjaa ja yksi paksuhko, mutta kiintoisa teos.

sonja/lukuhetket kirjoitti...

Huhtikuuhun pitäisi ängetä yhtä jos toistakin. Muutama McEwanin kirja, Huckleberry Finnin seikkailut tuomaan klassikkotuulahduksen, latinalainen amerikka -haasteeseen pitäisi lukea jokin teos, lastenkirjallisuuden tehoviikko olisi kiva heittää ilmoille... Onhan noita. Ei kirjat lukemalla lopu. Ja tuonnekin väliin olisi kiva saada jotain spontaania mukaan.

Teresita kirjoitti...

huhtikuu = opinnäytetyö. Mutta tämän sinä jo tiesitkin, kun minä sitä joka paikassa kailotan. Tuntuu, että jään kaikesta jälkeen, kun joudun siihen keskittymään. Mutta itsepähän valitsin :) Lupasin, että saan mennä Jyväskylään krijamessuille sunnuntaina, jos saan teoriaosuuden valmiiksi lauantai-iltaan mennessä. Aloitettu on, ehkä se on jo mahdollista!

Ahmu kirjoitti...

Leena Lumi: Saatan arvata ;) Ja juuri se samainen saapui tänään kirjastosta kotiini, eli pääsen aloittamaan lukemisen milloin vain tahdon!

Sonja: Lastenkirjallisuuden tehoviikko kuulostaa mainiolta ajatukselta, Olen heti mukana, jos pistät sellaisen haasteen pystyyn!

Teresita: Kaikki sympatiat ja empatiat siihen. Been there done that ja koita jaksaa!

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Minun huhtikuun urakkani on Gregory David Robertsin yli tuhatsivuinen Shantaram. Sen kanssa menee varmasti ainakin puolet huhtikuusta... :) Lisäksi pitäisi lukea lukupiiri-blogin huhtikuun kirja, Riihiukko, ja jos sitten vielä saisi urakoitua muutaman... Ihan hyvä kirjakuukausi tulossa!

Ahmu kirjoitti...

Sara: Ooh, minullakin on Shantaram hyllyssä! Olin ihan unohtanut, että senkin voisi lukea. Sain sen joululahjaksi ja silloin oli niin paljon lukemista suunnitteilla, että tämä tiiliskivi unohtui kokonaan!