Recent Posts

torstai 17. maaliskuuta 2011

Kuka? mitä? missä ja ne kaikki muut...


Kiitokset Leenalle hauskasta haasteesta. Tämäkin näyttää pyörineen jo useammassa blogissa, ja nyt kun minulla ei ole yhtään kirjaa valmiina kerrottavaksi, ryhdyn pohtimaan tätä innoissani.

Kuka? Minä. Lukeva ja kirjoittava humanisti, taivaanrannanmaalari, haaveilija, joka juo mielellään teetä, pitää vanhojen kirjojen tuoksusta, lautalattioista, metsistä ja hiljaisuudesta.

Mitä? Tällä hetkellä kupillinen mustaherukkateetä ja polvien päällä blogintäydeltä ajatuksia kirjoista ja lukemisesta. Omaksi huviksi.

Missä? Vanhan talon vinttikamarissa, kaupungin reunalla ja metsän vieressä, kesällä kaukana maalla kaikesta hälinästä, rannalla. Usein sohvalla viltin alla.

Millä? MacBookilla. Mieluiten kynällä ja paperilla, jos joku keksisi sähköisen paperin blogin kirjoittamista ajatellen.

Milloin? Sopivana hetkenä ilman kiirettä ja pakkoa. Huviksi ja viihdykkeeksi.

Mitä mielessä nyt? Tulin juuri ajatelleeksi sellaista positiivista ajatusta, joka liittyy kirjallisuusblogeihin ja lukupäiväkirjoihin: minusta tuntuu siltä, että nämä ovat aika lailla blogimaailmassakin vallalla olevan kateellisuuskierteen ulkopuolella. Se tuntuu hyvältä. Kukaan ei kilpaile siitä kuka on lukenut eniten/parhaiten/onnistuneimmin tai kuka kertoo lukemastaan fiksuiten. Täällä vain luetaan, kirjoitetaan ja nautitaan siitä, että saadaan lukuvinkkejä toisilta. Pidetään se tällaisena.

Tämän heitän eteenpäin Peikkoneidolle, Teresitalle ja Satakielelle!

5 kommenttia:

Elma Ilona kirjoitti...

Hieno huomio! En ole kertaakaan kirjablogeissa törmännyt ilkeämielisiin tai halveksuviin kommentteihin. Rakentavaa ja ajoittain vilkasta keskustelua käydään, mutta hyvässä hengessä ja toisten kokemuksia ja näkemyksiä kunnioittaen. Taitaa olla totta se sanonta että kun lukee enemmän niin luulee vähemmän.

Ahmu kirjoitti...

Elma Ilona: Heh, yrittäkäämme siis pitää yllä sitä illuusiota, että lukeneet ovat myös muilla tavoilla sivistyneitä ;) Ei vaan, näinhän tämä menee.

Leena Lumi kirjoitti...

Ahmu, kiitos, että ehdit vastata! Ja ole hyvä vain.

Minusta tämä haaste on vertaansa vailla, sillä olen löytänyt aivan uusia puolia heistä, jotka olen virtuaalituntenut jo kauan.

Löysin tästäkin paljon minua, vaikka me pääsääntöisesti teemme aivan eri kirjallisuutta. Mutta, kun minun seuraava kirnai tulee, toivon, että luet sen, sillä luithan Kirjan kansankin.

Mukavaa viikonloppua Sinulle!

Satakieli kirjoitti...

Kiitos haasteesta, Ahmu! Olen taas palaamassa blogimaailmaan kiireisen elämänvaiheen jälkeen ja ilahduin suunnattomasti tästä huomionosoituksesta. Vastailen tähänkin ihan lähiaikoina. Ensin otan kuitenkin käsittelyyn Gorgeous haasteen, joka unohtui kaiken kiireen keskellä. Valoisaa kevättä! Yritän olla jatkossa aktiivisempi kaikin puolin, myös sinun blogisi vieraana! :)

Teresita kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Täytyypä vastata jossain vaiheessa. Katselin tuossa viikonloppuna sen Taivaan pilarit -sarjan läpi, kun en malttanut lopettaa. Onneksi on hyvä nojatuoli missä istua, olisi voinut tulla muuten selkä kipeäksi siitäkin maratonista ;) Oli oikein hyvä setti, vaikkei se ihan kirjan juonta noudattanutkaan. Näyttelijävalinnat olivat onnistuneita.