Recent Posts

tiistai 28. helmikuuta 2012

Häivähdys purppuraa elokuvana

Colour purple - Häivähdys purppuraa
Luin taannoin Alice Walkerin romaanin Häivähdys purppuraa, ja jäi sellainen olo, että halusin katsoa uudelleen romaanin pohjalta tehdyn elokuvan. Olen katsonut sen viimeksi joskus teini-ikäisenä ja mieleen jäi, että elokuva oli koskettava. Se oli sitä vieläkin.

Yllä olevasta linkistä voi käydä kurkistamassa mitä olen kirjasta kirjoittanut. Tässä tapauksessa elokuvaversio onnistuu vangitsemaan hienosti ja koskettavasti kirjan tunnelman ja on hyvinkin suositeltavaa katsottavaa kaikille, jotka kirjasta ovat pitäneet. Harvoin elokuva onnistuu toistamaan kirjan tunnelmaa, mutta tässä tapauksessa lopputulos on katsomisen arvoinen.

4 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Minäkin olen tuon kirjan lukenut, mutta siitä on jo aikaa. Muistan pitäneeni siitä. Elokuvan katsoin noin puolisen vuotta sitten ja täytyy todella myöntää, että tässä tapauksessa se oli yltänyt kirjan tasolle - pidin kovasti!

Ahmu kirjoitti...

Kiva että tämä on muillekin tuttu. Yleensä nämä minun suosikit on muille ihan vieraita... Okei, elän vähän menneisyydessä mutta kumminkin ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Ahmu, kaikki ovat tätä kirjaa kehuneet, ja olenkin hyvin pettynyt itseeni, kun en sille syttynyt. Ehkä se olisikin minua varten elokuvana...Olen aikamoinen elokuvafriikki;-)

Ahmu kirjoitti...

Leena Lumi: Kokeile ihmeessä! Minä paruin kun katsoin tätä ja se on aika harvinaista. Tämä oli myös visuaalisesti eheä elokuva.