Recent Posts

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Uusia tuulia: vinkkejä kaivataan!

Syksy on aina sellaista uudistumisen aikaa. Tai jotain. Minua on alkanut tympäistä blogini ulkoasu ja kaipaan siihen jotakin muutosta, mutta en oikein tiedä mitä. Siksi kysynkin neuvoa teiltä liittyen sekä ulkoasuun, että blogiin ylipäätään. Mitä siis te haluaisitte lukea? Millaisia huomioita lukemisista ja kirjallisuudesta ja minkä näköisestä blogista? Sana on vapaa!

- Onko blogin ulkoasu hyvä, saatteko slaagin jos innostun muuttamaan sitä suuntaan tai toiseen?
- Olisiko mukavaa, jos kuvat olisivat itse ottamiani?
- Mitä kaipaisit lisää kirjaesittelyihin? Sivumäärän, kustantajan, alkuperäisen nimen? Nyt kun olen lähinnä kirjannut ylös fiiliksiäni sen pahemmin erittelemättä
- Haluatteko lukea myös kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta ylipäätään? Tähän asti olen lähinnä kirjannut ylös lukemiani kirjoja
- Olen jopa miettinyt blogin siirtämistä Wordpressiin vai kelpaisiko blogger sittenkin?

Nämä ja kaikki muut mieleen tulevat ehdotukset otetaan innolla vastaan. Porkkanaksi lupaan arpoa vastanneiden kesken joko Riikka Pulkkisen Totta -kirjan tai Cecilia Ahernin Mitä huominen tuo tullessaan, sen mukaan kumman voittaja kaipaa hyllyynsä.

8 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Minä tykkään blogisi nykyisestäkin ulkonäöstä, mutta luonnollisesti saat muokata sitä juuri niin paljon kuin tarvitsee, että se miellyttää sinua :)

Kirjaesittelyissä minä pidän siitä, että keskityt enemmän kuvaamaan omia fiiliksiä ja ajatuksia, kuin referoimaan juonta. (Juonireferoinnit ovat minusta tylsiä...) Minua kiinnostaa kirjojen sivumäärät ja muutkin perustiedot, mutta eivät ne pakollisia ole. Löytäähän ne googlettamalla viimeistään.

Minusta on kiva lukea mitä tahansa kirjoihin, kirjallisuuteen yleensä tai kirjoittamiseen liittyvää, eli aihepiirin laajentaminen ei häiritse :)

Mutta tosiaan, nykyiselläänkin tykkään blogistasi!

Jos arpaonni sattuisi suosimaan, niin tällä hetkellä kaipaisin enemmän Ahernin tyylistä luettavaa :)

Maria/Sinisen linnan kirjasto kirjoitti...

Ulkoasu on hyvä, mutta en saa muutoksista slaagia ;). En suosittele blogin siirtämistä wordpressiin, vaikka se onkin (ymmärtääkseni, kuulemma) teknisesti parempi alusta. Luulen että muutto vähentäisi lukijamäärää, koska kaikki vanhat lukijat eivät heti löytäisi perille, wp:n ei voi liittyä googletilillä lukijaksi, kestäisi taas hetken ennen kuin toiset bloggaajat linkittäisivät uuden osoitteen sivupalkkiinsa ja lisäksi menettäisit kaikki muiden blogien linkit vanhoihin postauksiisi.

Minusta on hyvä mainita arvioiduista kirjoista ainakin ilmestymisvuosi ja kustantaja, sivumäärä on sitten hyvää ekstraa.

Jos arpaonni suosii, ottaisin mieluiten Pulkkisen.

Sanna / Luettua kirjoitti...

Minä pidän nykyisestä ulkoasusta, mutta toki pieni muutos aina piristää. Mutta ei liian radikaalia;) Myös kirjan perustiedot (sivumäärät etc) on minusta kiva olla mukana, mutta ei tietenkään pakko. Ja bloggeria suosin ennemmin kuin Wordpressiä. Minusta blogisi on mainio tällaisenaan, mutta kyllä kirjallisuusjuttujakin tietysti lukisin;)

Anna Elina kirjoitti...

Minustakin blogisi ulkoasu on hyvä tällaisenaan. Blogisi on selkeä ja positiivisessa mielessä konstailematon. Erityisesti tuo banneri miellyttää silmääni, samoin oranssin värin käyttäminen. Mutta en tietenkään kiellä tekemästä muutoksia. ;-)

Kirjasta olisi kyllä ihan hyvä ilmoittaa perustiedot eli teoksen alkuperäinen nimi, suomentaja, kustantaja ja ilmestymisvuosi. Jotkut lukijat arvostanevat myös sivumäärän kertomista (itse en pidä sitä ratkaisevana asiana, vaikka sen omissa arvioissani kerronkin).

Sisällöisesti blogisi on hyvä, mutta jos tykkäät kirjoitella kirjallisuudesta yleisemmin taikka kirjoittamisesta, niin mielelläni sellaisiakin tekstejä luen.

Jos onni sattuisi suosimaan, niin Pulkkinen kelpaisi kirjahyllyni täydennykseksi.

peikkoneito kirjoitti...

Pidän blogistasi kovasti, enkä haluaisi mitään suuria muutoksia. Sinulla on raikas ja omannäköisesi tyyli, pidä se!
Mutta haluan myös vastata kysymyksiisi. En haluaisi sinun muuttavan pois bloggerista. Itse käyn harvemmin lukemassa wordpressin blogeja, tuntuu kuin ne olisivat jotenkin liikaa "toisesta maailmasta", kun softa on eri. Ulkoasusi on ihanan raikas, eikä sitä minusta tarvitse muuttaa. Itseotetut kuvat ovat aina hyvä juttu, mutta esim kirjankansissa ei mielestäni ole eroa onko kuva otettu vai linkitetty. Kirjaesittelyistäsi pidän eritoten, älä muuta niitä liikaa. Tietysti kustantamo, sivumäärä tms. tuovat tavallaan lisää perspektiiviä. Ja mielelläni lukisin sinun kirjoittamanasi myös muita kirjallisuus- ja kirjoittamisjuttuja.

Tästä tuli romaani. :D

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Tämä on valitettavasti jo sanotun toistoa: blogisi on hieno tällaisenaan. Ulkoasua toki voi omaksikin piristykseski välillä muuttaa. Minusta on ollut ihan mukavaa, että monessa blogissa on otettu syysvärit käyttöön. Tällaisena ulkoasu on tyylikäs.

Kuten Peikkoneito kirjoitti, minäkin luen vähemmän Wordpressiä, joskin niitä, jotka olen linkittänyt omaan blogiini, seuraan tiiviisti. Muu Wordpress-maailma on valitettavan tuntematon.

Kirjapostauksissa oma äänesi on plussaa.

Minä lukisin erittäin mielelläni myös kirjoittamisesta. Ja jotain muuta yleistä kirjallisuudesta. Kaikesta tähän liittyvästä.

Elegia kirjoitti...

Minäkin joudun nyt vähän komppailemaan muota jo kommentoineita.

Pidän blogisi selkeästä ulkoasusta, mutta en pyörry, jos sitä muutat. Luettavuus on tärkeintä eli jos et mitään kaunofonttia (työläs lukea) laita tai mustaa taustaa (hankala lukea), niin pysyn tyytyväisenä. :)

Sisällön puolesta ei ole mitään valittamista, tykkään tyylistäsi. :)

Emilie kirjoitti...

Itse olen bloggari, joka fiksailee omaa blogisivustoani kaivaten jatkuvasti jotain uudistusta. Muiden blogiulkonäkö ei kuitenkaan ailahtelevaa mieltäni häiritse. Pidän kovasti blogistasi tällaisena ja kadehdin suuresti rauhallista ja kaunista banneriasi.

Toivoisin sinun pysyvän bloggerissa, jos kerran (muiden kommenttien mukaan) wordpress hankaloittaisi seuraamista.

Valokuvauksesta innostuneena itseottamat kuvat ovat plussaa!

Kirja-arvioissa minua kiinnostaa eniten lukukokemus kokonaisuudessaan + ärsytykset ja ihastukset, jotka mielestäni täyttyvätkin jo arvioissasi.

Mukavaa ja värikästä syksyä sinne ;)