Recent Posts

maanantai 28. helmikuuta 2011

Solveig Hisdal: Kuviot silmukoiksi - Nostalgisia neuleita

Mikään muu ei sovi humanistin puikoille yhtä hyvin, kuin autenttisiin, vanhoihin malleihin perustuvat neuleet. Ainakin siinä tapauksessa, että kyseinen tekijä on käsityötaitoinen. Itselläni puikot menevät solmuun hienoissa kirjoneuleissa, mutta ihailtavaa riittää Solveig Hisdalin malleissa, jotka perustuvat norjalaisiin neulemalleihin.

Lainasin kirjan kirjastosta ihanien kuvien perusteella, vaikkakaan en luultavasti uskalla lähteä yrittämään näitä malleja itse. Kirjan ohjeet vaikuttivat helpoilta, kuvat olivat kauniita ja selkeitä ja ennen kaikkea inspiroivia. Tässä olisi haastetta huolelliselle ja tarkkaavaiselle tekijälle (eli ei sellaiselle taivaanrannanmaalarille kuin minä...)

Suosittelen tätä neulekirjaa niille käsityötaitoisille, jotka ovat innostuneet perinneneuleista ja niiden varioimisesta. Kirja sopii myös niille, jotka haluavat vain katsella kauniita kuvia ja haaveilla siitä, että ehkä minäkin joskus osaisin tehdä tuollaisia.

2 kommenttia:

Liina kirjoitti...

oi! onpa hieno. tosin mulle tuottaa tuskaa kirjoneule lapasissakin, enkä voi olla ajattelematta päättelytyön määrää ... mutta voisihan tuota hyvinkin käydä jossain hipeltämässä ja ihailemassa :)

Ahmu kirjoitti...

Liina: Joo, näistä tuli vesi kielelle ja sitten iski todellisuus ja omien taitojen realistinen arviointi. Mutta houkuttelevia ja ihanan ispiroivia kyllä!