Recent Posts

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kirjoita novelli tammikuussa!

Marraskuusta vasta selvittiin ja nyt jo uutta kirjoitushaastetta ilmassa? Tietysti, koska tammikuu on Kansallinen novellinkirjoituskuukausi!

Kyllä, haasteena on kirjoittaa tammikuun aikana novelli. Tämä sopinee niille, joilla marraskuun romaanipaja aiheutti valtavan määrän päänsärkyä ja epäonnistumisen tunteita. Novellin kirjoittaminen vie vähemmän aikaa ja editointiinkin jää päiviä, toisin kuin marraskuun rutistuksessa.

Tässä yhteydessä lienee parasta kertoa, että minä en ole ikipäivänä kirjoittanut yhtäkään novellia. En vaan osaa, en pysty, en kykene. Sanoja tulee liikaa ja ne hukuttavat alleen novellin idean. En saa millään tarinaa mahtumaan tiiviiseen muotoon. En edes yritä. En edes osaa lukea novelleja: jokin aivotoiminnan häiriö, ehkä?

Onko osallistujia tammikuun kirjoitusprojektiin? Itse en uskalla luvata, että kykenisin kirjoittamaan novellin, mutta seuraan mielenkiinnolla sivusta, mitä muut kirjoittavat...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minullekin novellin kirjoittaminen on aika suuri haaste, sillä kun tarinasta saa kiinni, se alkaa yleensä vain paisua. Kiitos kuitenkin vinkistä! Eihän sitä tiedä vielä, jos sitä keksiikin idean. :)

Velma kirjoitti...

Äh, jos olisin lukenut tämän postauksesi vähn ennemmin, olisin voinut jopa osallistua. Nyt en enää ehdi, kun puolet ajasta on jo mennyt... :P