Recent Posts

tiistai 18. tammikuuta 2011

Montgomeryn Sinisen linnan ystäville

Törmäsin netin ihmemaassa sivuun, josta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista niille, joiden sydäntä lähellä on L.M Montgomeryn romaani Sininen linna. Kyseinen romaani lukeutuu ikiaikaisten suosikkieni joukkoon, ja suosittelen sitä luettavaksi niille, jotka innostuvat muutenkin Montgomeryn tuotannosta, mutta kaipaavat lukea aikuisille suunnatun romaanin tyttökirjojen sijaan.

Uuden painoksen myötä Montgomeryn miltei unohduksiin painunut romaani on tavoittanut blogimaailmassakin uusia lukijoita. Itse luin romaanin joskus 15-vuotiaana löydettyäni sen äidin kirjahyllystä. Toisin kuin useasta muusta Montgomeryn kirjasta, Sinisestä linnasta ei ole tehty elokuva- tai tv-sovitusta. Sen sijaan ainakin musikaali näyttäisi olevan olemassa!

Blogimaailmassa Siniseen linnaan ovat ihastuneet ainakin Salla, Almafiina, Sara, Teresita ja anni.m.

4 kommenttia:

Teresita kirjoitti...

Alkaa olla piakkoin aika lukea tämä uudelleen! Luin sen aika ahmimalla ensimmäisellä kerralla ja muistan vain päälinjat. Tässä kirjassa pelkkä juoni ei ole pääasia, vaan se tunnelma... :)

Ahmu kirjoitti...

Ihan totta! Minä luen Sinisen linnan keskimäärin kerran parissa vuodessa, enkä ainakaan ole vielä huomannut, että sen lumo olisi kadonnut mihinkään. Jotkut kirjat vain tuntuvat kestävän uudelleenluvun paremmin kuin toiset :)

Toinen vastaavanlainen taitaa kyllä olla se Linnanneidon lokikirja, jota joskus suosittelit. Sekin on kerrassaan lumoava ja menee kyllä samaan genreen Sinisen linna kanssa...

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kiitos linkistä! Minä luin Sinisen linnan ensimmäisen kerran joskus 15-vuotiaana, siis saman ikäisenä kuin sinä aikoinasi. Myöhemmin luin kirjan hieman yli kaksikymppisenä, mutta siitäkin on aikaa niin, että voisi olla taas uusintalukemisen paikka. Kirja löytyykin omasta hyllystäni. :)

Ahmu kirjoitti...

lumiomena: Ah, niin, unohdin ihan, että sinäkin mainitsit joskus lukeneesi Sinisen linnan! Kiva, jos linkistä oli iloa :)