Vaikka itsekin keksin sähkökirjojen positiivisia puolia, on tämä suuntaus silti masentava. Pitääköhän kovakantisia ruveta hamstraamaan jos ne vaikka joskus loppuvat tästä maailmasta kokonaan. Ei ole kivaa kirjailijoillakaan, joiden tuotokset muuttuvat vähitellen aineettomiksi tiedostoiksi. Tai ainakin luulen.
Recent Posts
9 kommenttia:
Nyt on niin kiire päivä etten ole Hesariakaan vielä ehtinyt lukea...
Minä en IKINÄ luovu kovakantisista kirjoista! Vaihdan sitten rakkaan äidinkieleni englanniksi!
Itse en voi uskoa, että sähköinen kirja syrjäyttää painetun sanan: Laitteet muuttuvat koko ajan ja lukemisesta voisi tulla pian kilpajuoksua formaattien kanssa. Kirjan, siis perinteisen ja painetun, käyttöliittymä on yliveto. Tietokirjat ovat asia erikseen, tiedonhaussa sähköisellä formaatilla voi voimaa. Kaunokirja sen sijaan on kokonaisvaltainen elämys.
Tehdäänkö kapina painettujen kirjojen puolesta? :)
Ja millä kirjahyllyt sen jälkeen täytetään? Pattereilla?? Itse istun tietokoneen näytön ääressä muutenkin liian monta tuntia päivässä (silmät väsyvät, iho väsyy), joten veikkaan, että itse roikun perinteisissä kirjoissa vielä pitkään. Inhoan muutenkin kaikkea mitä pitää ladata ja päivittää. Ei sillä, tulen kyllä tutustumaan sähköiseen kirjaan enemmin tai myöhemmin, mutta paperin aikakaudella kasvaneena vaadin kauniita kansia, uuden kirjan tuoksua, kirjahyllyn täytettä, erilaatuisia papereita ja kirjan painoa.
Voi miten surullista! Itse en haluaisi laukkuuni enää yhtään ladattavaa kapistusta. Kännykässä, digikamerassa ja kannettavassa tietokoneessa riittää tekniikkaa ja johtoja jo ihan tarpeeksi. :(
Olen siis vastarannankiiski mitä sähkökirjaan tulee. Minusta on mukava seurata konkreettisesta kirjasta miten paljon olen lukenut ja miten paljon on vielä jäljellä.
Olen myös ollut aina kovin laiska lukemaan pitkiä tekstejä näytöltä (omia kirjoituksiani lukuun ottamatta) Siksi pelkään, että sähkökirjalla voisi olla huono vaikutus lukemiseeni. Hyvinä kirjoittamiskausina tulee muutenkin luettua häpeällisen vähän. Siksi kadehdinkin suuresti vaikuttavaa kirjalistaasi. ;) Olet varmasti todella nopea lukija! Monta kirjaa muuten luet parhaimmillasi päivässä? Minulla oli joskus aiheesta kysely omassa blogissani ja vain yksi vastasi lukevansa enemmän kuin yhden.
Kiitos kommenteista! Ruvetaan ehdottomasti kapinaan sähkökirjoja vastaan kuten lumiomena ehdotti. Epäilen kuitenkin, että tämä sähkökirja on niitä hömpötyksiä, jotka ehkä menevät läpi suurissa kaupungeissa asuville kaupunki-ihmisille, joiden elämä on muutenkin sähköistä. Tuskinpa tämä koskaan syrjäyttää oikeaa kirjaa. Ainakaan en millään haluaisi uskoa niin!!
Satakieli: Olen aika nopea lukija, mutta myönnän, että harrastan joskus myös harppomista: esimerkiksi taistelukohtaukset luen aika tavalla silmäillen läpi, kun ne eivät hirveästi jaksa innostaa. Olen kehittänyt sellaisen taktiikan (toimi hyvin opiskelukirjoja lukiessa), että pystyn muutamalla vilkaisulla lukemaan pääkohdat kappaleesta. Tätä harrastan kuitenkin vain ja ainoastaan silloin kun en ole varsinaisesti innostunut lukemastani tekstistä.
Nyt kesälomalla onkin ehtynyt lukea paljon, mutta talvella taas tahti hidastuu. Jos on koko päivä aikaa, olen parhaimmillani lukenut tuhatsivuisen kirjan päivässä, ja siis ihan oikeasti lukenut. Sen enempää en edes yritä, kun sitten unohtuu syöminen ja pää menee sekaisin ;)
Ei sinänsä mikään ihme että sähköinen kirja harppoo perinteisen kirjan ohi. Varmasti tässä käy niin että e-kirja (tai miksi sitä kutsutaankin) tekee samat mitä sähköinen musiikkiformaatti tekee (tai teki) jo CD-levyille.
Itse olen pitkän linjan ICT-alan ammattilainen ja olen nähnyt vierestä mm. Elisan e-kirja-bisneksen syntyä, niin ei minulla tule mieleenkään alkaa ostamaan näitä sähköisiä kirjoja. Ympäristö ja arki "sähköistyy" muutenkin ja olen mielestäni aika paatunut bibliofriikki joka pitää kirjoista fyysisinä esineinä joten e-kirjoja en tule kyllä ostamaan. En sano kuitenkaan koskaan, ammattikirjallisuutta voisin kuitenkin kokeilla vaikka Kindlen lukijalla.
Sähköinen kirja voisi tehdä ihan hyvää Suomen kirjamyynnille jossa kustantaja myisi e-kirjojaan suoraan kuluttajalle huokeaan hintaan. Välistä jäisi pois se Suomen monopoliasemaa nauttiva Suomalainen Kirjakauppa.
On sähköisissä kirjoissa jotain etujakin, Apple on sen jo hokassut. Näitä voisin kyllä mielelläni 4-vuotiaalla tyttärelläni kokeilla: http://www.youtube.com/watch?v=gew68Qj5kxw TAI http://www.youtube.com/watch?v=Gm6fEyPafdk&feature=related
-Artsi
En kyllä halua luopua Kirjoista! Kapinoin vaikka niiden puolesta ;D
Mä en nyt oikein ehtinyt tähän keskusteluun, mutta jäi häiritsemään kun olen mielestäni lukenut hesaria varsin tarkkaan, enkä ole bongannut tätä uutista/kirjoitusta?!? Mä olen ymmärtänyt, että e-kirjojen menestys on ollut odotuksiin nähden ihan tolkuttoman huonoa.
Artsi: Minua ei sinällään haittaisi, vaikka kirjoja voisi sekä äänikirja- että tekstimuodossa ladata suoraan MP3 muotoon: tuntuu turhauttavalta ostaa CD-levy kun se kuitenkin tulee siirrettyä Ipodiin tai vastaavaan vekkulaan.Ja onhan siinä etunsa, niinkuin noista linkeistä voi päätellä :)
En minäkään kyllä pysty kirjoista luopumaan ja sen verran mitä olen sähkökirjoja kokeillut, ei kyllä pistänyt innostamaan ollenkaan. Lukeminen ei tunnu lukemiselta ilman kirjaa. Toisaalta juuri marginaalissa olevien tekstien julkaisukanavana sähköinen muoto voisi olla ihan järkeenkäyvä...
Tuure: Hyvä! Kapinointi on aina välillä terveellistä!
anni.m: Vilkaisitko tuon linkin? En tiedä mistä juttu omaan silmääni osui, mutta linkin pitäisi johtaa hesarin sivuille. Tässäkin voi kyse olla siitä toki, että jotain jätetään kertomatta kun halutaan saada kuluttajat uskomaan tuotteen huimaan menekkiin...
Lähetä kommentti