Recent Posts

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kathy Reichs: Pyhimyksen hauta

Luin välipalana Kathy Reichsin Pyhimyksen haudan (johon ei jostain syystä tahdo löytyä suomalaista kansikuvaa millään). Oikeusantropologina työskentelevä päähenkilö joutuu romaanissa erikoisen tapahtumasarjan pyörteisiin joutuessaan tutkimaan useaa, mystistä kuolemantapausta, jotka kaikki loppujen lopuksi liittyvät toisiinsa. Sivujuonen kaltaisena prologina mukana kulkee tarina pyhimyksestä, jonka menneisyydestä antropologi pystyy sanomaan jotakin sellaista, joka yllättää kaikki.

Pyhimyksen hauta on sekalainen lajitelma outoja kuolemantapauksia, uskonnollisia lahkoja sekä himppunen romanttista jännitettä. Sekavuudestaan huolimatta teksti oli mielenkiintoista ja piti otteessaan. Yhteys pyhimykseen tuntui löyhältä ja tekaistulta - en keksinyt mikä sen merkitys oli koko tarinan kannalta.

Suosittelen välipalaksi murhamysteerien ja jännityskertomusten ystäville.

2 kommenttia:

Teresita kirjoitti...

Siitä onkin aikaa kun luin tämän. Silloin minulla "Bones"-kausi. Josta nyt olen saanut yliannostuksen. Pidin kirjoista enemmän kuin TV-sarjasta, ne olivat edes vähän jännittäviä. Toisaalta en ole lukenut niitä kuin pari, tämän ja jonkun moottoripyörä- ja lentokonejutun. Kaivojen vainajat on odotellut hyllyssä vuosia, muttei ole ollut kiinnostusta tarttua siihen.

Ahmu kirjoitti...

Ai tästä on joku tv-sarjakin? En tiedä edes miksi luin tämän kun en yleensä ole pahemmin innostunut tämän tyyppisistä. Vähän toisaalta vaihtelua kesälukemistoon, kun on tullut nyt luettua loman aikana melko paljon tietyn tyyppisiä romaaneja. Välillä kai ihan hyvä sekoittaa hiukan pakkaa...