Luin melken puoleen väliin 1700-luvun puolivälin Yhdysvalloista kertovaa romaani Celia Garth, mutta lukemiseni tyssähti siihen, että en millään päässyt sisälle kirjailijan maailmankuvaan ja henkilöhahmojen mielenliikkeet savat minut kokonaan kuvittelemaan, että kirja sijoittuu ihan toiseen aikakauteen. Päätin jättää suosiolla väliin ja aloittaa uudelleen jostakin sellaisesta, jonka kanssa olen paremmin kärryillä. Suosituksia kaivataan siis.
Haluaisin nyt -viimeiset tentit selätettyäni ja toivon mukaan piakkoin valmistuttuani lukea jotakin suhteellisen helppoa ja kevyttä. Mikä sitten on minun tulkintani helposta ja kevyestä (kysyy ihminen, jonka mielestä esim. Shakespearen draamat ovat mukavia)? Haluaisin lukea jonkun paksun historiallisen romaanin, jossa on seikkailua, romantiikkaa ja jännitystä. Historiallinen on käsitteenä monenlaisesti tulkittavissa, joten ensimmäiseen kriteeriin ei tarvitse takertua kovin tiukasti.
Esimerkkeinä tällaisista "helpoista, kevyistä, historiallisista tiiliskivistä" vaikkapa Monte Criston kreivi(Dumas) , Taivaan pilarit(Follett) , Luolakarhun klaani(Untinen-Auel), Morganin matka(McCullough) ja niin edelleen. Voi olla myös fantasiaa!
Kaikki ehdotukset otetaan mielenkiinnolla ja avoimella mielellä vastaan!
7 kommenttia:
oletko lukenut "Ildefonso Falcones:
Meren katedraali"? Se on hieno 1300- luvulle sijoittuva romaani. Se oli aika tiiliskivikin. Jostain syystä tulee myös mieleen joskus kauan sitten lukemani "Cross: Paavi Johanna" joka on tosi jees! Kaikki Waltarit olet ehkä lukenut, mutta niitä nyt tuohon mainitsemaasi tarpeeseen voisi lukea uudelleenkin?!? Jotain vähän erillaista voisi olla Anita Amirrezvani: Kukkien verellä kirjoitettu, joka sijoittuu 1600-luvun Iraniin. Itse luen Anna Kareniinaa just nyt ... ei ole huono vaihtoehto sekään.
Meren katedraali on tuttu, luin sen melkein heti ilmestymisen jälkeen. Anna Karenina ja kasa Waltareita odottaa hyllyssä (Waltareista olen häpeäkseni lukenut vain muutaman!), ja nuo kaksi laitan korvan taakse, koska kuulostivat mielenkiintoisilta! Kiitos! :)
Ja hauskaa kirjan ja ruusun päivää :)
Meren katedraalista mieleeni tulivat Arturo Perez Reverten romaanit, ne lie jo tuttuja? "Yhdeksäs portti" etenkin on hieno. Myös Carlos Ruiz Zafonin "Tuulen ja varjo" ja "Enkelipeli" ovat hyvää viihdettä, kuten Diane Setterfieldin "Kolmastoista kertomus".
Oletko lukenut jo nuo kaikki?
Hyvää kirjan & ruusun päivää! Kirjautuisin mielelläni blogisi lukijaksi, jotta pysyisin kärryillä päivitysten suhteen, mutta en ole siinä onnistunut.
moi vielä - etsi tosta sun pohjan koodista tämä alla oleva kohta ja POISTA se, niin sitten saat sen yläpalkin, jolloin lukijaksi alkaminen onnistuu toisilta helpoiten eli poista:
#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none
}
Lumiomena; Kiitos vinkeistä! Olen lukenut nuo kaikki "Enkelipeliä" lukuunottamatta. Kiehtovia kirjoja jokainen, erityisesti "Kolmastoista kertomus", joka oli vähän Jane Austen tyyppinen ja salaperäinen!
Pohjassa mättää joku, kiitos annille vinkistä, koitan jos se vaikka auttaisi. Jos ei, niin pohjanvaihto-operaatio edessä! Pahoittelen tästä kaikesta aiheutuvaa haittaa ;)
Nyt taisi onnistua lukijaksesi kirjautuminen :)
Arvelinkin sinun lukeneen nuo kirjat. Jos pidit Perez-Revertestä, onko Juan Manuel de Pradan "Myrsky" tuttu?
Jostain syystä en keksi nyt yhtään sopivaa kirjaa, mutta ehdotan silti jotain. W.S Maughamin Kuu ja kupariraha antoi minulle yhdessä elämänvaiheessa hurjasti toivoa. Evelyn Waughin Mennyt maailma on yksinkertaisesti loistava, ennen kaikkea henkilökuvauksen kannalta. Kolmantena ehdotan vielä Daphne du Maurierin Rebekkaa, mutta veikkaan, että olet lukenut sen. Näistä kaksi ensimmäistä ei sovi kategoriaan kevyt, mutta eivät ole kaikkein raskaimmastakaan päästä. :D
Yritin muuten lisätä blogisi uudelleen blogiluettelooni, mutta ei se suostu vieläkään toimimaan.
Lähetä kommentti