Recent Posts

torstai 14. tammikuuta 2010

Harper&Pugh: Tanssii Saatanan kanssa

Audrey Harperin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva romaani Tanssii Saatanan kanssa kertoo nimensä mukaisesti nuoren naisen sekaantumisesta saatananpalvontaan. Nopeasti luettu, melkein lehtijuttumainen kertomus paljastaa Iso-Britanniassa tapahtuneen karun tarinan siitä, millaisiin ongelmiin nuori ihminen voi joutua eksyessään vääriin piireihin. Hurjaa on olettamus siitä, että sellaista tapahtuu oikeasti; muistaakseni myös Torey Hayden kirjoitti jossakn omakohtaisiin kokemuksiin perustuvassa romaanissaan vastaavanlaisista tapahtumista.

Kirja on sinällään hyvin kristillinen ja paikoin sävy on saarnaava, mutta dokumenttina se on mielenkiintoinen ja varmasti joidenkin lukijoiden mielestä myös järkyttävä. Romaanin tai pikemminkin omaelämänkerrallisen teoksen kirjallisista arvoista en osaa sanoa sen enempää, koska sitä oli vaikea mieltää tavanomaiseksi romaaniksi.

Suosittelen sille, joka ei säikähdä vähästä ja pitää teksteistä, joissa sisältö korostuu muotoa ja kirjallisia ansioita enemmän.

1 kommenttia:

Susi kirjoitti...

Haa! Minä luin tämän muutama vuosi sitten ja pidin kyllä. Siis sillä tavalla, että oli todella mielenkiintoinen ja noin. En kuitenkaan pitänyt siitä loppuratkaisusta, ts. siitä että henkilö lopussa leimasi myös valkoisen magian ja yrttiparantamisen yms. saatanan palvonnaksi... Niin ja tällaisia lukukokemuksia minua aina häiritsee myös se, että niissä tapahtuu asioita, joiden ei minun realismini mukaan pitäisi olla mahdollisia. Mutta kylläpä juu, jännittävä lukukokemus oli :)