Recent Posts

maanantai 11. tammikuuta 2010

Ilmoitusluontoinen asia

Aion mennä tänään käymään kirja-alennusmyynneissä. Kyllä, minä joka vihaan ruuhkaa ja ihmispaljouksia ja kauppoja, aion mennä sinne ja löytää itselleni jotakin uutta kivaa lukemista ja vielä edullisesti.

3 kommenttia:

Susi kirjoitti...

Woohaa! Toivottavasti löydät jotain kivaa :) Minä ostin tänään (alennusmyynnistä, ts. Stockmannin kanta-asiakasetuna) Colin Beavanin "Ekovuosi Manhattanilla". Lyhyesti sanottuna kertoo New Yorkilaisesta kolmihenkisestä (+ koira) perheestä, joka yrittää elää vuoden kuluttamalla mahdollisimman vähän.

Pikkuisen syyttelevä minun mielestäni, ts. näin 58 sivua luettuani on jotenkin saamaton ja turhautunut olo, kun ei tee "mitään" ilmastonmuutoksen estämiseksi. Vaikka toisaalta, kun vertaa tuohon Beavinin perheen lähtötilanteeseen, niin onhan meillä jo valmiiksi asiat aika hyvin!

Suosittelen tutustumaan tähän joskus, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Voin ehkä kertoilla vähän lisää, kunhan itse edistyn ;)

Suomalaisen sivuilla kirjasta kerrotaan seuraavaa:
"Mitä yksi ihminen voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Newyorkilainen kirjailija Colin Beavan päätti tehdä kokeen: hän eläisi vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa vuoden ajan niin, että kuormittaisi ympäristöä mahdollisimman vähän. Hiilijalanjäljen minimointi keskellä Manhattania tarkoittaa muunmuassa tätä: ei autoa, hissejä tai metroa, ei pakattuja tuotteita, noutoruokaa tai tuontihedelmiä, ei pesuaineita, muovia, ilmastointia tai tv:tä. Teos raportoi projektin tuloksia hervottoman hauskasti ja järkyttävästi. Kattavan ilmastonmuutosta käsittelevän tietopaketin ohella se kertoo, kuinka päästä eroon jätteistä, miten liikkua kaupungissa, mitä syödä, mistä saada virtaa tietokoneeseen, kuinka pestä pyykit ilman sähköä - sekä miten muu maailma tähän kaikkeen suhtautuu. Voiko raadannan ja kuluttamisen oravanpyörästä irtautua? Parantaako vai heikentääkö se elämänlaatua? Ja lopulta: Mikä tässä elämässä on tärkeää?"

Ahmu kirjoitti...

Täytyy tutustua. Moralisoin itseäni muutenkin jo valmiiksi kaikista epäekologisista valinnoista, joten tämä on oivallinen lisä aiheuttamaan tuskaa.

Ilmeisesti olin katsonut kirja-alen alkamispäivän väärin, koska kaikki kirjakaupat olivat keskustassa ihan hiljaisia. Ajattelin kumminkin, että ehkä sittenkin tilaan alekirjat ennakkoon, niin säästyn kaupassa luuhaamisen vaivalta. Voi tätä ihmisen laskuutta...

Teresita kirjoitti...

Byhyy... Olen kehuskellut periferian kirjastojen lyhyillä varausjonoilla, mutta jossainhan tämä susirajakin kostautuu. Lähimpään Akateemiseen on sen verran pitkä matka, että piti tehdä nettitilaus ns. "sokkona". Olisi ollut niin ihanaa nuuskia kirjoja ja kirjakaupan ilmapiiriä. Pitänee tyytyä lähimpään Suomalaiseen. Ja tehdä kevväämmällä toivioretki etelään :)