Recent Posts

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Gabaldonin Muukalainen: Liikkuvaa kuvaa!

Olen oletettavasti hehkuttanut Diana Gabaldonin Muukalainen -kirjan tv-version tuloa jo muutamaan otteeseen, mutta todentuntuisen todisteen asiasta antaa muutama päivä sitten julkaistu traileri. Kirjasarjan ystävälle on tietysti jännittävä kokemus nähdä millaisena kirja on näyttäytynyt elokuvantekijöiden silmin. Olen seurannut asian ympärillä vellovaa keskustelua yllättävän aktiivisesti; en ole mitenkään kovin helposti erilaisiin ilmiöihin ja fanituksiin mukaan lähtevä ihminen, mutta Gabaldinin kohdalla olen antanut itselleni luvan tehdä pienen poikkeuksen. On ollut jännittävä seurata miten fanaattisimmat fanit ovat ottaneet roolitukset vastaan ja toisaalta on ollut hauska nähdä millaisia kuvia kuvauspaikalta ja näyttelijöistä on napattu. Filmatisoinnin tekevä Starz julkaisee ahkerasti kuvia muun muassa Instagramissa ja Twitterissä, joten faneja on todella hemmoteltu.

Eikä tuo trailerikaan minusta mitenkään huonolta näytä. Jokaisen päässä tapahtumat ja hahmot ovat tietysti omanlaisiaan, mutta ainakaan naispääosaa esittämään valittu Cairtriona Balfe ei riitele kovasti vastaan sitä mielukuvaa, joka minulla on kirjojen Clairesta. Ihanhan jo malttamattomana tässä odottaa miten tarina istuu televisioruudulle ja miltä 1700-luvun Skotlanti näyttää.


Miltä näyttää? Tuleeko trailerista sellainen fiilis, että kyseessä on se sama kirja, jonka te olette lukeneet?

8 kommenttia:

Satu Ekoluoma kirjoitti...

Eipä tuo ollenkaan hullummalta näyttänyt! :) Pitää vissiin vähän googlailla että saa tarkemman kuvan Jamiesta... ;)

Ahmu kirjoitti...

Joo, Jamie on jees, olin aluksi vähän skeptinen mutta ainakin hän näyttää skotilta ja jopa vähän siltä millaiseksi kuvittelin Jamien. Kuvia löytyy ainakin Starzin sivuilta.

Mai Laakso kirjoitti...

Olen lukenut kaikki Gabaldonin jättipaksut kirjat. Tosifani :)

Jessucca kirjoitti...

Katselin trailerin ja Starzin sivuilta näyttelijöiden kuvia, hyvin valittuja ovat, mutta eivät silti muistuta mielikuvaani. Muutin mieltäni sen jälkeen kun näin [url=http://www.liveforfilms.com/2014/01/13/first-trailer-for-ronald-d-moores-adaptation-of-outlander/]täällä olevat kuvat[/url], kyllä miljöö ihanasti muistuttaa mielikuvaani! Tosin kuvittelin jotenkin Jamien isommaksi...

vaarna kirjoitti...

Muukalaisen mainostaminen (aivopesu) toimii! Löysin tämän juuri pokkarina ja ajattelin tutustua siihen, kun olen niin paljon hehkuttanut. Perusidea ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta. :)

Ahmu kirjoitti...

Vaarna: hahaa, jännä kuulla mitä tykkäät! Luulen kyllä, että tämä ei välttämättä ole sinun juttusi, koska et muistaakseni ole niin ällöromantikko kuin minä ;) Mutta loistavaa silti, että aivopesu toimii!!

Jessucca: joo, eihän ne koskaan täysin vastaa mielikuvia, mutta toivottavasti saamme olla silti tyytyväisiä lopputulokseen ;)

vaarna kirjoitti...

Älä nyt, luin nuorempana paljon mm. Jude Deveraux'ta ja Kaari Utriota. ;)

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Oijoi!!!! sanon minä :) Odottavan aika on pitkä...