Recent Posts

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kuka Harry Potter? Avain fantasian maailmaan

Pitää kesäkiirettä, mutta herättelen toiveita siitä, että ehdin taas jossain vaiheessa heittäytyä muidenkin kuin omien tarinoitteni maailmaan. Ehdin kuin ehdinkin käväistä Forssan outlet kirjamyynnissä, mikä oli kerrassaan loistava tapahtuma. Toivottavasti tästä tulee jokavuotista. Mukaan tarttui muun muassa Kuka Harry Potter? Avain fantasian maailmaan -kirjanen, sekä muutama muu luettava, joista toivon mukaan lisää myöhemmin.

Fantasiakirjallisuuteen johdattava Kuka Harry Potter? ei ole pelkästään Potter -sarjaa käsittelevä teos, vaan kirjasessa löytyy luettavaa myös yleisemmin fantasiasta kiinnostuneille lukijoille. Kirjan sisällysluettelo on varsin valaiseva:

  • Sisko Ylimartimo: Potter ja muuta fantasiaa – mitä ja miksi juuri nyt?
  • Tomi Kontio: Kuinka kirjoittaa fantasiaa?
  • Jari Sinkkonen: Poika nimeltä Harry
  • Heta Mulari: Tytöt Harryn maailmassa
  • Riitta Oittinen: Harry vai Harri?
  • Heta Mulari: Kirjasta ilmiöksi
Voisi sanoa, että kirjassa lähestytään fantasiakirjallisuutta Harry Potter -ilmiön näkökulmasta, mikä on varsin mielenkiintoista, koska Potter toi tietyllä tavalla fantasiakirjallisuuden aikaisempaa populaarimpaan suosioon. Kirja kannattaa lukaista ainakin siinä tapauksessa, että aihe kiinnostaa.


Fantasiaan johdattava kirja herätti uudelleen innostuksen tarttua Pottereihin ja kahlata koko sarja läpi. En millään usko, että minulla on nyt aikaa sellaiseen, koska moni tuorekin kirja on joutunut viime aikoina väistämään kaikkia kiireitä. Yölukeminenkin vaatii veronsa, mutta jospa sitä kesällä ehtisi enemmän.

3 kommenttia:

peikkoneito kirjoitti...

Oho, en ole tämmöisestä ikinä kuullutkaan. Olisi kyllä ehdottomasti kiinnostavaa lukea!
(olen myös edelleen huippukateellinen, etten koskaan ehtinyt sinne Forssaan, jospa se järjestettäis ensi vuonna uudestaan) ;)

B. H. kirjoitti...

Kiva kun kerroit tästä kirjasta. En ole ikinä kuullutkaan, mutta Harry Potter -fanina täytyy lainata. :) (Vaikkei nyt välttämättä hirveän syvällinen kirja olisikaan.)

Mari kirjoitti...

Minulla on tämä kirja, luettu paljon ennen blogiaikaa. Mukavaa, että joku muukin on tämän lukenut. :)