Recent Posts

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Charlaine Harris: Pahan veren valtakunta

Juhannus ja verenimijät. Ympärilläni leijailee pieni inisevä parvi, kun luen Charlaine Harrisia kesäkodin kuistilla. Mikäs siinä, pääseepähän tunnelmaan.

Sookien ja erillaisten yliluonnollisten olentojen vaiheista kertova kirjasarja etenee kuudenteen osaansa. Näitä lukee näppäränä välipalana, jos harlekiiniromaanit eivät innosta. Pahan veren valtakunnassa Sookie päätyy ihmistiikeri -poikaystävänsä kanssa
Chicagoon jonkinlaiseen vampyyrien kokoukseen, jossa mennään naimisiin ja käydään erilaisia oikeudenkäyntejä. Ja juostaan pakoon pommeja.

Tämä oli nyt vähän sellainen välipalakirja monella tapaa. Koska suurin osa kirjan tapahtumista sijoittui Chicagoon, ei mukana ollut juurikaan vanhoja tuttuja henkilöhahmoja. Tapahtumatkin olivat vähän sitä sun tätä ja jäi sellainen vaikutelma, ettei kertomuksessa oikeastaan tapahtunut mitään kovin käänteentekemää. Sookie vihoittelee Billille ja fiilistelee tuntemuksiaan Ericiä ja ihmistiikeriään kohtaan. Vaan toisaalta: missäpä näistä kirjoista mitään merkittävää tapahtuisi?

Tänä vuonna on kaiketi ilmestymässä vielä pari suomennettua osaa, eli nähtävästi sarjasta riittää lukemista vielä hetkeksi. Tämän jälkeen pitäisi löytää jotain vastaavanlaista kevyttä ja vaikka hivenen paranormaalia hömppää, jota olisi kiva lukea välipalana silloin, kun ei jaksa lukea mitään älykästä. Saa suositella, jos on ideoita.

Suosittelen luettavaksi kyseisen kirjasarjan ystäville. Varmaan nämä kannattaisi lukea alkukielellä, mutta jos minun tapaani on laiska, niin käännösversiotkin ovat ihan kelvollisia.

0 kommenttia: