Recent Posts

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesää, vesisadetta ja verkkaista lukemista


Näillä säillä ei voi hirveästi harmitella sitä, että varsinainen kesäloma on vasta monen viikon päästä. Joka päivä jollei sada, niin ainakin tuulee tai on kylmä. En voi varsinaisesti sanoa, että se haittaisi, mutta asia olisi ehkä toisin, jos viettäisin kesälomaani nyt ja yrittäisin harrastaa kaikenlaisia ulkoiluaktiviteetteja säässä, joka tuo mieleen enemmän huhtikuun kuin kesä-heinäkuun taitteen.

Kesä on minulle yleensä turhan kiireistä aikaa, eikä onneksi omasta syystäni vaan siksi mitä työni sattuu olemaan. Lukeminen, kirjoittaminen ja kaikki kirjallisuuteen liittyvä on jäänyt vähemmälle, enkä ainakaan ole ehtinyt kirjoittaa niistä kirjoista, jotka olen iltaväsyneenä lukenut sängyssä torkahdellen. Niistä muutama sana nyt.

Salla Simukka: Punainen kuin veri
Simukan trilogian kakkososassa Lumikki matkustelee Prahassa, tapaa tytön joka väittää olevansa hänen sisarensa ja sekaantuu epämääräisen kultin toimintaan. Tarinassa välittyy helteinen Praha, ja Lumikin taustasta paljastuu uusia seikkoja. Viittauksen klassikkosatuun jäävät edelleen päälleliimatuiksi, mutta kohderyhmälleen tämä on varmasti mielenkiintoista luettavaa ja melkeinpä pakottaa tarttumaan seuraavaan osaan. Kirja oli ensimmäinen kokeiluni verkkokirjaston sähköisenä lainana. Toimi hienosti.

Hanna Matilainen: Mitä kummaa?
Spekulatiivisen fiktion maailmaan tutustuttava tietokirja on hyvä katsaus spefistä kiinnostuneelle harrastajalle, sekä sellaiselle jolla ei ole mitään käsitystä siitä, missä spefissä on kyse. Matilainen luettelee genren konventioita, kisoja, tapahtumia ja kustantajia ja listaa lopuksi suomalaisia spefikirjailijoita. Minulle kirjassa ei ollut hirveästi uutta ja jäin kaipaamaan myös kunnollista lähdeviitoitusta, eli alaviitteitä ja sisällysluetteloa. Yhtä kaikki on hienoa, että spefistä kirjoitetaan ja genreä tehdään tutuksi suurelle yleisölle.

Kirsti Ellilä: Miehen tuoksu
Turkulaisen museon ja Turun linnan työntekijän Helmin edesottamuksia seuraava romaani kertoo Miehen tuoksu -nimisen erotiikkanäyttelyn syntyvaiheista, sekä museomaailmaan ja pyhimysveistoksiin jymähtäneen kolmekymppisen Helmin elämästä. En oikein päässyt perille siitä, mikä kirjan juoni oli, tai mihin suuntaan se oli menossa. Kerronnassa oli kuitenkin sarkastista mustaa huumoria, joka oli tiettyyn rajaan saakka ihan hauskaa luettavaa. Ei kuitenkaan välttämättä sellainen genre, jota osaisin lukea.

6 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Olen lukenut Kirjabingoa kesällä ja minulla on E-kirja ruutu tyhjänä. Minusta oli jännä, että kerrot lukeneesi Simukan verkkokirjaston lainana. Olen ajatellut tuota mahdollisuutta, kun omaa laitetta ei ole jne.

Ahmu kirjoitti...

Minunkin pitäisi bingota, mutta aloitan ehkä vasta stten kun pääsen joskus lomailemaan. Tuo verkkokirjasto oli oikeasti hyvä juttu ja toimii ainakin ipadin kanssa. Ja valikoimaakin oli jonkin verran, löysin heti useamman mahdollisen luettavan. Vaikka sähkökirja ei tietenkään ole sama asia kuin oikea kirja, niin reissuilla se toimii ihan kelvollisesti :)

Leena Lumi kirjoitti...

Ihanat kuvat! Minä otaksun, että minullakin hiljenee, hidastuu...

Sinulla voi olla mitä parhaimmat lomailmat kerran nyt on tällaista harmaata, kylmää, melankolista.

Ahmu kirjoitti...

Leena: Totta tosiaan! Ehkä myöhemmin paistaa, mutta en minä hellettä kaipaa... En niitä tuskaisen kuumia päiviä ja paahteisia öitä kun kukat kuihtuvat pihamaalle ja ruusun lehdet palavat hengettömiksi. Sateessakin on ilonsa kuten se, miten peltikatto ropisee sateella :)

Elina / Luettua elämää kirjoitti...

Hienot kuvat, Ahmu! Verkkokirjalainaus on helppoa ja mukavaa! Odottelen Tikliä lainattavaksi... Lukeminen ei ole onneksi sääolosuhteista riippuvainen harrastus.

Ahmu kirjoitti...

Kiitos! Minäkin olen ihan häkeltynyt näistä verkkokirjaston tarjoamista mahdollisuuksista! Mainio asia!