Recent Posts

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Äänikirja ja laiskan uimarin must-have


Olen löytänyt asian, joka minun on pakko saada! Uimahallilla 50 metrin rataa sahatessa ajatus harhailee ja olen jo puolen tunnin uinnin jälkeen niin tylsistynyt, että en viitsisi enää. Sitten minulle selvisi, että on olemassa vedenpitäviä mp3-soittimia, jotka siis toimivat niin altaalla, suihkussa kuin kaatosateessakin. Tällaiset vemputtimet päässään altaassa uiskennellessa voisi kuunnella vaikka valaiden laulua, Sibeliuksen viulukonserttoa tai mikä mielenkiintoisinta: äänikirjaa! Vai voisiko?

Sonyn vedenpitävä mp3- soitin ei pidä sisällään ylimääräisiä johtoja, joihin voi vaikka kuristua uidessa ja ulkoillessa.

Äänikirjat tuottavat vaikeuksia. Olen jo vuosia yrittänyt löytää sellaisen palvelun, joka myisi äänikirjoja mp3-muodossa niin, että ne voisi siirtää tietokoneelta soittimelle. Kirjastoissakin äänikirjat ovat jo auttamatta vanhentuneilla cd-levyillä. Omistaako tänä päivänä vielä joku kannettavan cd-soittimen? Ei ainakaan sellaista, joka kestäisi vettä tai tärinää. Elisakirjaa olen kokeillut, mutta kesämaalla korven ja metsän keskellä kuuluvuus katoaa ja kuunteleminen menee pätkissä. Ei kiva. 

Lisää ratkaisemattomia ongelmia: jos cd-levyllä ostetun äänikirjan lataa tietokoneelle, pahimmassa tapauksessa laitteiden suffletoiminnot sekoittavat koko kirjan niin, että tarina tulee täysin mielivaltaisessa järjestyksessä. Siinä on oma jännityksensä, mutta oikeasti! 

Mietin välillä olenko ainut, joka kaipaa mp3-laitteella toimivia äänikirjoja, sellaisia jotka eivät olisi riippuvaisia älypuhelinten ja laitteiden nettiyhteyksistä. Sellaisia, joita voisi kuunnella vaikka veden alla vesitiiviin soittimen avustuksella. Jos joku on keksinyt ongelmaan toimivan ratkaisun, niin otan kokemuksia innolla vastaan!

9 kommenttia:

Iida kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
HeidiBee kirjoitti...

Mistään mp3-asioista en nyt valitettavasti tiedä, mutta innolla odottelen viisaampien tietotulvaa! Neroutta, tämä, sanon minä ja tahdon jo maauimalan vesijuoksuradalle kuuntelemaan kirjaa kesäauringon porotukseen! Ai että!

Ahmu kirjoitti...

Aah, olin unohtanut kokonaan maauimalan! Kyllä tämä vempele on pakko hankkia!

Kävin vähän tutkimassa Elisakirjan sivuja ja väittävät siellä, että nuo äänikirjat olisi mahdollista ladata muös mp3 soittimeen. Pitäisi kokeilla! En vaan millään viitsisi laittaa kymppiäkään äänikirjaan jos en voi olla täysin varma, että voin kuunnella sitä ilman nettiyhteyttä.

HeidiBee kirjoitti...

Musta siellä on joku ilmanen klassikko äänikirjanakin. Elisakirjan suurkuluttajana voin testata asian :) palaamme!

Ahmu kirjoitti...

Testaisitko? Hienoa!

HeidiBee kirjoitti...

Tässähän on pääsiäisyllätys koottavaksi :)

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Tuollaiset voisin minäkin huolia!

En tiedä onko sinulla HelMetin kirjastokorttia, mutta HelMetin Overdrove-palvelusta äänikirjat ainakin ladataan mp3:sina koneelle. :)

Sari R. / p.s. rakastan kirjoja kirjoitti...

Tuo olisi kyllä ihan loistava juttu. Uidessa ja etenkin vesijuostessa sitä aika äkkiä kyllästyy katselemaan niitä samoja kaakeleita ja äänikirjan kuunteleminen olisi loistava tapa saada "aika kulumaan" samalla liikkuessa. Jään siis seuraamaan kokemuksianne. :)

Scarlett kirjoitti...

Toki ne voi mp3-soittimeen siirtää, koska mp3-sinahan ne joka tapauksessa tulee kun Elisalta lataa ja purkaa kirjan. Zip-tiedostonahan ne sieltä saa.

Itse olen Celia-kirjaston asiakas ja heidän Vera-lainauspalvelunsa toimii mahtavasti, eikä mp3/daisymuotoisia kirjoja tarvitse enää postin kautta lähetellä ja odotella niiden tuloa. Celian äänikirjoja tosin pääsee hyödyntämään vain jos on näkövammainen tai lukemisesteinen.