Recent Posts

lauantai 22. syyskuuta 2012

Charlaine Harris: Veren sitomat

Charlaine Harris: Veren sitomat (From Dead to Worse)
Gummerus 2012, 346 sivua
Vähän vampyyreja alkavaan syksyyn. Charlaine Harrisin kirjasarjan kahdeksannessa osassa Sookie selviytyy huriikaani Katarinan tuhojen ja vampyyrien huippukokouksen jälkimainingeista ja joutuu osaksi ihmissusilauman välienselvittelyä, tapaa muinaisen sukulaisensa ja majoittaa noitia kattonsa alle.

Kirja on huomattavasti viipyilevämpi kuin aikaisemmat sarjan kirjat, ja jotenkin alkaa tuntua siltä, että Harrisin ote on hiukan herpoamassa. Tulee sellainen olo, että kirjasarja kannattaisi kuitata päätökseensä ennen kuin se leviää käsistä. Mutta toisaalta: kyllähän näitä viihtyäkseen lukee, vaikka juoni ei olisikaan järin syvällinen ja ihmeellinen.

Sytytin muutaman lampun ja kysyin, haluaisivatko vampyyrit kenties juotavaa. He kaikki näyttivät hämmästyneiltä. Vain Victor otti tarjouksen vastaan. Minun nyökättyäni Amelia meni keittiöön lämmittämään TrueBloodin. Eric ja Bill olivat sohvalla, Victor nojatuolissa ja minä kyyhötin lepotuolin laidalla puristaen käsiä yhteen sylissäni. Odotimme hiljaisuuden vallitessa Victorin avausta.
     "Viikinki, kuningattaresi on kuollut", hän sanoi. (Charlaine Harris: Veren sitomat, sivu 202)

Vampyyrien, ihmissusien ja muiden yliluonnollisten otusten välienselvittelyt alkavat olla jo tuttua kauraa. Ericin lumovoimakaan ei oikein enää jysäytä. Tuntuu siltä, että kaipaisin jotakin radikaalia käännettä, joka muuttaisi asioiden suunnan. Tai sitten olen vain kyllästynyt kaikkeen paranormaaliin, ja kaipaan vaihteeksi luettavakseni jotakin sellaista, joka antaa otteen todellisuuteen.

Tämän ovat muuten lukeneet myös Marjis, Kirjaston kummitus sekä Mustemaailmani, näin vain muutaman mainitakseni.

Asian vierestä: huomasin juuri äsken, että vuosikausia vaalimani orkidea on kuihduttamassa ennenaikaisesti kahta kukkavarttaan. Viimeksi orkidea kukki yhdeksän kuukautta, mutta nyt kukat ovat olleet vasta toukokuusta. Tämä on ihan oma vikani, koska en ole viitsinyt hoitaa sitä kunnolla. Arvatkaa harmittaako nyt?

0 kommenttia: